126

Re: TP-Link Archer MR200

or do i have to set wan6 interface to same values as well?

127

Re: TP-Link Archer MR200

What kind of IP address do you get from your internet provider? Public or private?

128 (edited by marvx 2017-04-19 08:31:08)

Re: TP-Link Archer MR200

Heinz wrote:

What kind of IP address do you get from your internet provider? Public or private?


Ur a genius....it worked....

last question:

I want to set up ddns to all inkl.com, which is supported out of the box. but which interface do i need to select to send the public ip instead of the static set one, or do i need an update script for that.

EDIT: fixed it myself. All fine now. Fingers crossed it willl run stable....

129

Re: TP-Link Archer MR200

So im back again....after a few days the WIFI gets inop. It wont let any Client connect. And even after reboot, the WIFI stops working after a few hrs. Are there any suggestions on that?

Thank you
marvx

130 (edited by supercoco 2017-05-03 18:54:26)

Re: TP-Link Archer MR200

lordcapy wrote:

I got a MR200 from an ISP on Spain (AC750 Wireless Dual Band 4G LTE Router
Archer MR200, it's the official name)

The ISP is using their own firmware on the router, named FlyBox (but the hardware is just the same, it's the official router from TPLink), and it really sux (full of bugs, etc)

I want to put at first stock firmware from TP-Link, I downloaded it from official web and removed the header of tplink and the lte firmware, I got a file of 8000 kb (bootloader 128kb + firmware 7872kb).

Tried to flash by tftp (because via web, the flybox software won't allow to do that), but it just tries to get the file until 10 retries and then starts to boot normal.

..................

Thanks!

Hello everyone

I am in the same situation as you and I already know how to connect to the router and send the file: 'ArcherC2V1_tp_recovery.bin'.
The doubt I have is how to build the file 'ArcherC2V1_tp_recovery.bin' with the files (bootloader 128kb + firmware 7872kb).
Could you provide more information on how this operation is performed or would it be possible to download this file already mounted?

Thank you.

Re: TP-Link Archer MR200

lordcapy wrote:

I got a MR200 from an ISP on Spain (AC750 Wireless Dual Band 4G LTE Router
Archer MR200, it's the official name)

The ISP is using their own firmware on the router, named FlyBox (but the hardware is just the same, it's the official router from TPLink), and it really sux (full of bugs, etc)

I want to put at first stock firmware from TP-Link, I downloaded it from official web and removed the header of tplink and the lte firmware, I got a file of 8000 kb (bootloader 128kb + firmware 7872kb).

Tried to flash by tftp (because via web, the flybox software won't allow to do that), but it just tries to get the file until 10 retries and then starts to boot normal.

Log from tftp server:

accepting requests..
Open TFTP Server MultiThreaded Version 1.64 Windows Built 2001

starting TFTP...
alias / is mapped to C:\OpenTFTPServer\
permitted clients: all
server port range: all
max blksize: 65464
default blksize: 512
default timeout: 3
file read allowed: Yes
file create allowed: No
file overwrite allowed: No
thread pool size: 1
detecting Interfaces..
Listening On: 127.0.0.1:69
Listening On: 192.168.0.66:69
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout

Log from router (with serial cable connected to the board):

 ETH_STATE_ACTIVE!!
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.1.1
Filename 'ArcherC2V1_tp_recovery.bin'.

 TIMEOUT_COUNT=10,Load address: 0x80060000
Loading: Got ARP REPLY, set server/gtwy eth addr (70:4d:7b:85:85:de)
Got it
T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
## Booting image at bc020000 ...
   Uncompressing Kernel Image ... OK

I tried many tftp servers on 3 diferent pc's, is not firewall problem or something, I think also the software from ISP is protecting to make this.

Also when router boots, from putty via serial it says:

Archer MR200 login:

I can log in with user "admin" and pass "1234"

My question is, what I can do to flash bootloader and firmware, any ideas?

Thanks!

I am one to the request, I have the same problem I have managed to move from openwrt to firmware tp link 160412, some tutorial to modify the firmware?

Re: TP-Link Archer MR200

Helpppppp

Re: TP-Link Archer MR200

mebarak wrote:
lordcapy wrote:

I got a MR200 from an ISP on Spain (AC750 Wireless Dual Band 4G LTE Router
Archer MR200, it's the official name)

The ISP is using their own firmware on the router, named FlyBox (but the hardware is just the same, it's the official router from TPLink), and it really sux (full of bugs, etc)

I want to put at first stock firmware from TP-Link, I downloaded it from official web and removed the header of tplink and the lte firmware, I got a file of 8000 kb (bootloader 128kb + firmware 7872kb).

Tried to flash by tftp (because via web, the flybox software won't allow to do that), but it just tries to get the file until 10 retries and then starts to boot normal.

Log from tftp server:

accepting requests..
Open TFTP Server MultiThreaded Version 1.64 Windows Built 2001

starting TFTP...
alias / is mapped to C:\OpenTFTPServer\
permitted clients: all
server port range: all
max blksize: 65464
default blksize: 512
default timeout: 3
file read allowed: Yes
file create allowed: No
file overwrite allowed: No
thread pool size: 1
detecting Interfaces..
Listening On: 127.0.0.1:69
Listening On: 192.168.0.66:69
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout
Client 192.168.1.1:1040 C:\OpenTFTPServer\ArcherC2V1_tp_recovery.bin, Timeout

Log from router (with serial cable connected to the board):

 ETH_STATE_ACTIVE!!
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.1.1
Filename 'ArcherC2V1_tp_recovery.bin'.

 TIMEOUT_COUNT=10,Load address: 0x80060000
Loading: Got ARP REPLY, set server/gtwy eth addr (70:4d:7b:85:85:de)
Got it
T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
## Booting image at bc020000 ...
   Uncompressing Kernel Image ... OK

I tried many tftp servers on 3 diferent pc's, is not firewall problem or something, I think also the software from ISP is protecting to make this.

Also when router boots, from putty via serial it says:

Archer MR200 login:

I can log in with user "admin" and pass "1234"

My question is, what I can do to flash bootloader and firmware, any ideas?

Thanks!

I am one to the request, I have the same problem I have managed to move from openwrt to firmware tp link 160412, some tutorial to modify the firmware?

Hey Mebarak & Lordcapy,
Im in the same situation with custom Orange Flybox firmware on the MR200.
Main reason for changing firmware is to use modem on a different network since moving to another country. It seems you have some success in connecting with stock TP-Link firmware (or LEDE, im not sure). Did this work with another sim/network?

I manage to flash LEDE from Heinz (btw thanks for that .bin !!) and log into LTE modem GUI. The system is now reading sim from other network (before flybox only gives error incorrect sim). So its connecting to 4G network, but no WAN connection is established. I tried with 3 different networks (the sim's all work in mobile phone). I figure its something with LEDE and some settings still in LTE modem firmware?

Then i used Heinz recovery.bin to flash to TP-Link stock firmware (160412). Not sure if this is also flashing the LTE modem's firmware (doesnt look like it?)
Anyway TP-Link firmware works, but still same problem - it recognizes sim, gives 4G signal strength, but cannot connect WAN. I tried every possible APN setting from provider.

The TP-Link interface has very limited settings (APN, static/dynamic, username, pass & authentication). There is no port selection, dialup number, server settings etc.

My feeling is the network (Orange) is locked down on the LTE modem firmware. Some way with LEDE to patch the firmware or see why the sim is connected but not getting internet?
Or these networks have blocked all IEMI numbers from devices customized from other networks?

Anyone have any luck with trying to open up Orange Flybox MR200 to non-Orange networks?
Thanks!

134

Re: TP-Link Archer MR200

@Alphadam if You have stock firmware from my back_to_stock.bi. Now You can try update firmware to latest stock firmware with update modem firmware.

Re: TP-Link Archer MR200

Heinz wrote:

@Alphadam if You have stock firmware from my back_to_stock.bi. Now You can try update firmware to latest stock firmware with update modem firmware.

@Heinz thanks, I should mention I did try to update with newer stock firmware from tp-link after recovery version - it didn't allow it (uploads firmware but error message Incorrect firmware). Maybe it has to do with version/region? This model is MR200 (EU) on original 'custom' firmware (and the update firmware i tried is also EU version).
Is your recovery .bin 160402 based on US? Because I have no idea why it would reject stock firmware update when it's already on 160402 stock?

I have updated to official LEDE release, I will try to put stock again and test upgrade, maybe I can try with other region version?

In your .bin compile for LEDE Did you remove the LTE modem section? I wonder if there is sim-lock on modem?

Thanks for all the help!!

Re: TP-Link Archer MR200

So I have tried again and I have the same problem.
From LEDE I can load @Heinz stock firmware. Modem is connecting on 4G LTE network, but status is: "disconnected" and wan ip 0.0.0.0

It is impossible to load any other firmware from to-link (I get error 500 / unknown error).
It looks like the GUI is not really uploading the .bin
I notice in some other settings the GUInis not responding well.

@Heinz is there any way to make a back to stock .bin (for LEDE) with the most recent firmware? It seems from LEDE is the only way to update firmware... I don't understand have tried every firmware possible.

I also noticed on LEDE when i log in LTE modem GUI the problem is the same. Good 4G signal but WAN disconnected. My APN is correct, sim works on phone.

Re: TP-Link Archer MR200

Alphadam wrote:

So I have tried again and I have the same problem.
From LEDE I can load @Heinz stock firmware. Modem is connecting on 4G LTE network, but status is: "disconnected" and wan ip 0.0.0.0

It is impossible to load any other firmware from to-link (I get error 500 / unknown error).
It looks like the GUI is not really uploading the .bin
I notice in some other settings the GUInis not responding well.

@Heinz is there any way to make a back to stock .bin (for LEDE) with the most recent firmware? It seems from LEDE is the only way to update firmware... I don't understand have tried every firmware possible.

I also noticed on LEDE when i log in LTE modem GUI the problem is the same. Good 4G signal but WAN disconnected. My APN is correct, sim works on phone.

I join the request

138

Re: TP-Link Archer MR200

Alphadam wrote:

@Heinz is there any way to make a back to stock .bin (for LEDE) with the most recent firmware? It seems from LEDE is the only way to update firmware... I don't understand have tried every firmware possible.

I can make back_to_stock with latest stock firmware, but this not include modem firmware.


@Alphadam or @mebarak can we make backup of two mtd partition? I compare it with my dump. Maybe here is problem.

On lede or stock firmware use command:
dd if=/dev/mtd3 of=/tmp/mtd3.bin
dd if=/dev/mtd4 of=/tmp/mtd4.bin

then copy files /tmp/mtd3/4.bin to pc
on LEDE use winscp
on stock FW copy this file using TFTP ( use server on PC) and use command:
tftp -p -l /tmp/mtd3.bin -r mtd3.bin 192.168.1.X
tftp -p -l /tmp/mtd4.bin -r mtd4.bin 192.168.1.X

share this files on filesharing site like mega.nz, googledrive, dropbox etc.

Re: TP-Link Archer MR200

Ok thanks! I'm gonna take a look at this.
Are the commands for use in SSH/Putty? I'm not familiar with this, but will check out the wiki.

140

Re: TP-Link Archer MR200

Alphadam wrote:

Ok thanks! I'm gonna take a look at this.
Are the commands for use in SSH/Putty? I'm not familiar with this, but will check out the wiki.

Yes enter this command on Putty/SSH when use LEDE or Putty/serial on stock firmware.

Re: TP-Link Archer MR200

I do not have any problem with the modem, I just wanted to update the firmware stock, some tutorial to remove the header and the firmware of the modem?
I want to create a back_to_stock with the latest version of firmware stock, seems to be the only way to update the latest version of TP LINK

142

Re: TP-Link Archer MR200

marvx wrote:

So im back again....after a few days the WIFI gets inop. It wont let any Client connect. And even after reboot, the WIFI stops working after a few hrs. Are there any suggestions on that?

Thank you
marvx

Any suggestions anyone?

Thx

143 (edited by mebarak 2017-05-22 21:37:49)

Re: TP-Link Archer MR200

I have managed to remove the last firmware from Tp link the boot and the firmware of the modem and I installed it, but it still does not let me update through the web, it is missing something to be 100% tp link, when I get the usb ttl That I have asked will look that more can be done.

Here I leave the last firmware of tp link with date 05/09/16 without boot and without firmware of the modem

https://drive.google.com/open?id=0B-z4k … 2l5SDQtRkU

Re: TP-Link Archer MR200

Heinz wrote:

@Deam nope. MR200 has MT7610N wifi chipset and it is not supported by Openwrt/LEDE.

TP-Link have released a GPL bundle for this router. I've done a quick search for mt7610 and found this directory:

GPL_Archer_MR200/Router/mtk_ApSoC_4120/linux-2.6.36.x/drivers/net/wireless/MT7610_ap

However it seems to contain an already compiled kernel module MT7610_ap.ko and no source! Is this possibly a violation of the GPL in some way? Shouldn't they be required to provide source for all kernel modules?

If so, can we prod them to include it so it could be ported to Openwrt/LEDE?

145 (edited by Alphadam 2017-05-25 14:14:14)

Re: TP-Link Archer MR200

mebarak wrote:

I have managed to remove the last firmware from Tp link the boot and the firmware of the modem and I installed it, but it still does not let me update through the web, it is missing something to be 100% tp link, when I get the usb ttl That I have asked will look that more can be done.

Here I leave the last firmware of tp link with date 05/09/16 without boot and without firmware of the modem

Hey Mebarak,
Cool, thanks for this! I want to give this a try, not sure it will update the modem though?
But I understand the newer firmware has better options for connecting on different networks.
How are you installing this? First recovery/LEDE from Heinz then use this as a back_to_stock.bin? Or are you using inside TP-Link firmware as update?

@Heinz: I haven't had time to do SSH/Putty, hopefully on Sunday I can take a look.
Thanks guys!

146 (edited by marvx 2017-06-04 19:12:17)

Re: TP-Link Archer MR200

Hello again. Since i got no help within 1 month, i tried to find my wlan issue myself.
What i found is a line in kernel and  system log:

ieee80211 phy0: rt2x00queue_write_tx_frame: Error - Dropping frame due to full tx queue 2

and in addition:

kern.err kernel: [ 2791.828786] ieee80211 phy0: rt2x00queue_write_tx_frame: Error - Arrived at non-free entry in the non-full queue 2
Sun Jun  4 20:03:59 2017 kern.err kernel: [ 2791.828786] Please file bug report to http://rt2x00.serialmonkey.com

does anyone know about this?

thx

147

Re: TP-Link Archer MR200

I've managed to install LEDE on my MR200. Works fine but I've noticed none of the settings for the modem part survive a reboot. So password resets to default and also the "dial-up settings" use defaults from my telco. Which work but I've been experimenting with IPv6 and maybe eventually use it if I can get it to work but if the modem part resets to defaults after a reboot, well, it's not going to be much fun since the default config is IPv4 only.