TL-WR841N v13 WiFi not stable?


#101

You know that you can also do that in /etc/config/luci - correct?

config internal 'apply'
        option rollback '30'
        option holdoff '4'       
        option timeout '5'              
        option display '1.5'

#102

You know that you can also do that in /etc/config/luci - correct?

config internal 'apply'
        option rollback '30'
        option holdoff '4'       
        option timeout '5'              
        option display '1.5'

How so?
Those are the parameters already in the version where the reboot and fail-safe functions are available to anyone that browses the web interface with no credentials.

rollback - self-explanatory;
holdoff - what is this? The time the user must keep the reset button pressed?
timeout - ?
display - ?


#103

Here my build, LuCI with HTTPS, dnscrypt, firewall, pppoe
https://anonfile.com/mcFfm8qbbb/openwrt-ramips-mt76x8-tl-wr841n-v13-squashfs-sysupgrade_bin
https://anonfile.com/GeFemfq0b8/openwrt-ramips-mt76x8-tl-wr841n-v13-squashfs-tftp-recovery_bin
config.seed

CONFIG_TARGET_ramips=y
CONFIG_TARGET_ramips_mt76x8=y
CONFIG_TARGET_ramips_mt76x8_DEVICE_tl-wr841n-v13=y
# CONFIG_BUSYBOX_DEFAULT_FEATURE_IPV6 is not set
CONFIG_CLEAN_IPKG=y
# CONFIG_IPV6 is not set
# CONFIG_KERNEL_CRASHLOG is not set
# CONFIG_KERNEL_DEBUG_FS is not set
# CONFIG_KERNEL_DEBUG_INFO is not set
# CONFIG_KERNEL_DEBUG_KERNEL is not set
# CONFIG_KERNEL_ELF_CORE is not set
# CONFIG_KERNEL_IPV6 is not set
# CONFIG_KERNEL_IP_MROUTE is not set
# CONFIG_KERNEL_KALLSYMS is not set
# CONFIG_KERNEL_MAGIC_SYSRQ is not set
# CONFIG_KERNEL_PRINTK is not set
# CONFIG_KERNEL_PRINTK_TIME is not set
# CONFIG_KERNEL_SWAP is not set
CONFIG_LIBSODIUM_MINIMAL=y
# CONFIG_PACKAGE_MAC80211_DEBUGFS is not set
# CONFIG_PACKAGE_MAC80211_MESH is not set
CONFIG_PACKAGE_dnscrypt-proxy=y
CONFIG_PACKAGE_dnscrypt-proxy-resolvers=y
# CONFIG_PACKAGE_kmod-nf-ipt6 is not set
# CONFIG_PACKAGE_libip6tc is not set
CONFIG_PACKAGE_libiwinfo-lua=y
CONFIG_PACKAGE_liblua=y
CONFIG_PACKAGE_liblucihttp=y
CONFIG_PACKAGE_liblucihttp-lua=y
CONFIG_PACKAGE_libmbedtls=y
CONFIG_PACKAGE_libsodium=y
CONFIG_PACKAGE_libubus-lua=y
CONFIG_PACKAGE_libustream-mbedtls=y
CONFIG_PACKAGE_lua=y
CONFIG_PACKAGE_luci-app-dnscrypt-proxy=y
CONFIG_PACKAGE_luci-app-firewall=y
CONFIG_PACKAGE_luci-base=y
CONFIG_PACKAGE_luci-lib-httpprotoutils=y
CONFIG_PACKAGE_luci-lib-ip=y
CONFIG_PACKAGE_luci-lib-jsonc=y
CONFIG_PACKAGE_luci-lib-nixio=y
CONFIG_PACKAGE_luci-mod-admin-full=y
CONFIG_PACKAGE_luci-mod-network=y
CONFIG_PACKAGE_luci-mod-status=y
CONFIG_PACKAGE_luci-mod-system=y
CONFIG_PACKAGE_luci-theme-bootstrap=y
CONFIG_PACKAGE_px5g-mbedtls=y
CONFIG_PACKAGE_rpcd=y
CONFIG_PACKAGE_uhttpd=y
CONFIG_STRIP_KERNEL_EXPORTS=y
CONFIG_USE_MKLIBS=y

Wi-Fi sometimes goes off at times (maybe some bitch is using a jammer, idc idk w/e) but I think everything else is working good


#104

Hello everyone,

@julianocs, is it possible to use your build on WR841HP V5, I saw the hardware and is the same of the WR841ND V13 but with 8 Dbi Antennas, do you think it´s possible to use your build on it?

Thanks,
Jonas


#105

Hello @jalmeida1008 .

No, you can´t. Your router is not officially supported by Openwrt.
Even the hardware being the same, the flash layout could be different and flash a wrong firmware can brick your router.

You can try to ask developers or someone that had enough experience try to include your router.

Juliano


#106

Hello!

A new driver was released just now!
For the first 30 minutes, on a heavy load, it seems much better than previously build.

It is on my pCloud, as always...

https://my.pcloud.com/publink/show?code=kZXz3T7Zhr7RvDQxnw8YGb6DOA9xdRwVwPbk

Juliano

P.S.:
Many thanks for @nbd168 and @LorenzoBianconi , the main developers of opensoruce drivers.
https://github.com/openwrt/mt76/


TL-WR841N v13 OpenWrt WiFi Repeater Mode
#107

Hello julianocs, First of all thank you for support and keep update the firmware for our router.

I try to find a guide how to install the OpenWrt firmware that you give to us from your pcloud link to my router but cant find something, is there any guide to install it and see if helps the unstable wifi and speed drops?

Hope to answer me with something good!


#108

3 posts were split to a new topic: TL-WR841N v13 installation


#111

As a reminder: The topic is "TL-WR841N v13 WiFi not stable?"
If you have basic questions regarding installation, please open a new topic.


#112

For instructions on how to flash the firmware, refer to this topic: https://forum.openwrt.org/t/tl-wr841n-v13-installation/


#113

I moved the postings to a new topic.


#114

New image built from trunk some days ago (about 1 week) and tested since then. I think it can be said it's working now, at least the basic functions do work. I didn't tried any fancy things ass multiple ssid, etc, but both laptop and android cell phone are working quite well.


#115

The last firmware I tested was Build_20190110_Driver20181228 (built by @julianocs), it seems to be stable enough but after a few days the router became sluggish and new wireless authentications would fail, I have yet to test the latest build/driver from 20190111 though. For now I scheduled a daily reboot, which I hope stabilizes it. Eventually I would also like to see SSL implemented, but it's no priority at the moment.


#116

Hello.

A new driver was released (2019-01-16), but isn´t commited to OpenWRT master branch yet,
so i made a new build to test.

https://my.pcloud.com/publink/show?code=kZXz3T7Zhr7RvDQxnw8YGb6DOA9xdRwVwPbk

It´s look like that Openwrt buildbot for mt76x8 was fixed, so i see no reason to keep sharing these builds anymore, unless someone still needs it.

Regards,
Juliano


#117

After more than a week, I got stuck again and needed to restart this router. So it's getting better but still not OK


#118

Put your firmware while wi-fi works stably.
Another problem appears uninstalled
openvpn-openssl

The installed version of the package kernel is not compatible, require 4.14.93-1-944ab314 ... while 4.14.93-1-02500876 ... is installed.

what can one do?


#119

New image built with latest master changes (as of yesterday). Will report again after a week or so...


#120

@chiiipok

This is not a issue.
It´s a behavior of snapshot builds.

"snapshots are built daily, and that sets time limits to installing new packages with opkg. Due to kernel version checksums, you can only install “kmod” kernel modules and other kernel version dependent modules from the exactly same snapshot build. So, a few hours after flashing the firmware you may not be able to install new modules with opkg any more (as the next snapshot has been built into the download repo and has different checksums)."
https://openwrt.org/releases/snapshot

I can include OpenVPN in the next release, if you want.

@tatel
You built your image using the latest git commit on Openwrt trunk?
I am asking because the latest drivers changes were not commited yet, you should modify the makefile from mt76 to get.

Juliano


#121

I took the assembly that you have assembled.
I do not know how to collect firmware.
Can you give a link to how this is done?
I am new to this process.
After installing packages via Lucy, more space was made available. usb can be installed?
I would be very happy if you collected a firmware for me:grinning:


#122

Hello.

Felix commited the latest driver to Openwrt master branch 4 hours ago.
Now that Openwrt buildbot is working, it´s more easier.

Just wait for the next snapshot build, download, and customize by your own needs using opkg.

Juliano