Re: Comtrend CT-6373

One more thing.
In Luci there are settings which are not fiting this router.
Because this router has only one antenna and not 5GHz
http://www.abload.de/img/wifiks4rq.jpg
Any Tips?

arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

Re: Comtrend CT-6373

Probably you've compiled the firmware for supporting those N wifi cards.

To adjust the build only for your wifi card you can set this options (make menuconfig):

Location:
   -> Kernel modules 
      -> Wireless Drivers
        -> kmod-b43.............. Broadcom 43xx wireless support (PACKAGE_kmod-b43 [=y])
           -> Configuration
  ???????????????????????????????????? Configuration ????????????????????????????????????
  ? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?
  ? ?     b43 firmware version (Firmware XXXX.XXX from driver XXXX.XXX.X)  --->       ? ?
  ? ? [*] Remove unnecessary firmware files                                           ? ?
  ? ? (9)   Core revisions to include                                                 ? ?
  ? ? (G)   PHY types to include                                                      ? ?
  ? ? [ ] Enable debug output and debugfs for b43                                     ? ?
  ? ? [ ] Enable support for PIO transfer mode                                        ? ?
  ? ? [ ] Enable support for N-PHYs                                                   ? ?  
  ? ? [ ] Enable support for HT-PHYs                                                  ? ?
  ? ?                                                                                 ? ?  
  ? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ?
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????  
  ?                          <Select>    < Exit >    < Help >                           ?
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Re: Comtrend CT-6373

danitool wrote:

I've made some patches for this router:
http://files.myopera.com/danitool/linux/CT-6373-1.patch.zip

- Apply this patches before building: CT-6373-1_network.diff , image.diff
- And drop the patch CT-6373-1.patch into the trunk/target/linux/brcm63xx/patches-3.0/ directory

About the port connectors, do you mean the FXS ports? Probably you can't use it, as far as I know there aren't drivers, but I'm not totally sure of this.

Hello
Is the folder patches-3.0 now the right one or shall i choose patches-3.3?

arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

Re: Comtrend CT-6373

due building problems, is it possible to join this device to the daily snapshots?

arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

Re: Comtrend CT-6373

You should send a patch to https://dev.openwrt.org/ to reach official support for this device

Re: Comtrend CT-6373

Hy,
Since some months, building is not possible anymore.
Do you know what it can be?

arch/mips/bcm63xx/boards/board_bcm963xx.c:2448:2: error: unknown field 'has_udc0' specified in initializer
arch/mips/bcm63xx/boards/board_bcm963xx.c:2482:4: error: unknown field 'threshold' specified in initializer
make[8]: *** [arch/mips/bcm63xx/boards/board_bcm963xx.o] Error 1
make[7]: *** [arch/mips/bcm63xx/boards] Error 2
make[6]: *** [arch/mips/bcm63xx] Error 2
make[5]: *** [arch/mips] Error 2
make[5]: Leaving directory `/home/thomas/openwrt/trunk/build_dir/linux-brcm63xx/linux-3.3.8'
make[4]: *** [/home/thomas/openwrt/trunk/build_dir/linux-brcm63xx/linux-3.3.8/.image] Error 2
make[4]: Leaving directory `/home/thomas/openwrt/trunk/target/linux/brcm63xx'
make[3]: *** [install] Error 2
make[3]: Leaving directory `/home/thomas/openwrt/trunk/target/linux'
make[2]: *** [target/linux/install] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/thomas/openwrt/trunk'
make[1]: *** [/home/thomas/openwrt/trunk/staging_dir/target-mips_uClibc-0.9.33.2/stamp/.target_install] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/thomas
arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

32 (edited by Noltari 2012-06-21 16:37:26)

Re: Comtrend CT-6373

I have updated the patches to latest svn revision:
CT6373-1 image and config patch: https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/image_ct6373_1.patch
CT6373-1 board patch: https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/900-board-CT6376-1.patch

Built firmware: https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/openwrt-CT6373-squashfs-cfe.bin (revision 32481)

I have tried to adapt Neufbox 4 74HC64 to this board. However you have to test the LEDs and tell me if they are or not working correctly.
Appart from that, it would be nice if you could provide the LED colors:
CT6373-1::power > ?
CT6373-1::usb > ?
CT6373-1::wifi > ?
CT6373-1::adsl > ?
CT6373-1::line > ?
CT6373-1::fxs1 > ?
CT6373-1::fxs2 > ?

Once everything is working fine I'll send the proper patches to openwrt-devel in order to have them merged.

Greetings.

Re: Comtrend CT-6373

Thanks for your patch. I copied it to folder trunk/target/linux/brcm63xx/patches-3.3
This is the error log after compiling

Applying patch platform/900-board-CT6376-1.patch
patching file arch/mips/bcm63xx/boards/board_bcm963xx.c

Applying patch platform/image_ct6373_1.patch
can't find file to patch at input line 5
Perhaps you used the wrong -p or --strip option?
The text leading up to this was:
--------------------------
|Index: target/linux/brcm63xx/image/Makefile
|===================================================================
|--- target/linux/brcm63xx/image/Makefile    (revisión: 32481)
|+++ target/linux/brcm63xx/image/Makefile    (copia de trabajo)
--------------------------
No file to patch.  Skipping patch.
1 out of 1 hunk ignored
can't find file to patch at input line 18
Perhaps you used the wrong -p or --strip option?
The text leading up to this was:
--------------------------
|Index: target/linux/brcm63xx/base-files/etc/uci-defaults/network
|===================================================================
|--- target/linux/brcm63xx/base-files/etc/uci-defaults/network    (revisión: 32481)
|+++ target/linux/brcm63xx/base-files/etc/uci-defaults/network    (copia de trabajo)
--------------------------
No file to patch.  Skipping patch.
1 out of 1 hunk ignored
Patch platform/image_ct6373_1.patch does not apply (enforce with -f)
make[4]: *** [/home/thomas/openwrt/trunk/build_dir/linux-brcm63xx/linux-3.3.8/.quilt_checked] Error 1
make[4]: Leaving directory `/home/thomas/openwrt/trunk/target/linux/brcm63xx'
make[3]: *** [compile] Error 2
make[3]: Leaving directory `/home/thomas/openwrt/trunk/target/linux'
make[2]: *** [target/linux/compile] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/thomas/openwrt/trunk'
make[1]: *** [/home/thomas/openwrt/trunk/staging_dir/target-mips_uClibc-0.9.33.2/stamp/.target_compile] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/thomas/openwrt/trunk'
make: *** [world] Fehler 2
thomas@virtual-lubuntu:~/openwrt/trunk$
arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

34 (edited by Noltari 2012-06-22 11:46:04)

Re: Comtrend CT-6373

The "CT6373-1 image and config patch" (image_ct6373_1.patch) needs to be applied manually in the root of openwrt. It shouldn't be copied to patches-3.3.
1) Copy image_ct6373_1.patch to openwrt main directory.
2) Apply the  patch: "patch < image_ct6373_1.patch"

You must only copy 900-board-CT6376-1.patch to patches-3.3.

If you can't get it to work, can you just try the firmware I posted?

Greetings.

Re: Comtrend CT-6373

and again a error

thomas@virtual-lubuntu:~/openwrt/trunk$ patch < image_ct6373_1.patch 
patching file Makefile
Hunk #1 FAILED at 190.
1 out of 1 hunk FAILED -- saving rejects to file Makefile.rej
can't find file to patch at input line 18
Perhaps you should have used the -p or --strip option?
The text leading up to this was:
--------------------------
|Index: target/linux/brcm63xx/base-files/etc/uci-defaults/network
|===================================================================
|--- target/linux/brcm63xx/base-files/etc/uci-defaults/network    (revisión: 32481)
|+++ target/linux/brcm63xx/base-files/etc/uci-defaults/network    (copia de trabajo)
--------------------------
File to patch: ^C
thomas@virtual-lubuntu:~/openwrt/trunk$
arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

36 (edited by Noltari 2012-06-22 15:29:26)

Re: Comtrend CT-6373

Don't worry about the patch, please test this firmware and post the boot log:
https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/openwrt-CT6373-squashfs-cfe.bin

EDIT: And test the LEDs.
echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:power/brightness
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:power/brightness

echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:wifi/brightness
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:wifi/brightness

echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:usb/brightness
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:usb/brightness

echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:adsl/brightness
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:adsl/brightness

echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:line/brightness
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:line/brightness

echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:fxs1/brightness
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:fxs1/brightness

echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:fxs2/brightness
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:fxs2/brightness

EDIT: Fixed LED names.

Re: Comtrend CT-6373

Sorry Noltari but your patch and your build was not working.
Do you realy know what you do?

arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

Re: Comtrend CT-6373

netbus wrote:

Sorry Noltari but your patch and your build was not working.
Do you realy know what you do?

Yeah, I do know what I'm doing. I was trying to make the 74HC64 work.

Forget about 74HC64, here you have svn patches (apply with "patch -p0 -i ct6373_svn.patch" on openwrt main directory):
https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/ct6376_svn.patch

And openwrt r32510 which *should* be working.
https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/openwrt-CT6373-squashfs-cfe_r32510.bin

BTW, could you report LED colors in order to add them to the patch?
WLAN -> ?
USB -> ?
POWER -> ?

Re: Comtrend CT-6373

Hello,
It's not working again. I dumped the device with a serial cable.

Here the output http://pastebin.com/n41G6UC1
The last line were it stops says:

[   54.460000] input: gpio-keys-polled as /devices/platform/gpio-keys-polled.0/input/input0
[   57.944000] System halted.
[   57.948000] System halted
arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

Re: Comtrend CT-6373

Try booting it twice. It seems JFFS2 took long to check the flash and this caused gpio-keys-polled to fail, halting the system.

Re: Comtrend CT-6373

I rebooted more then two times ;-)

arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

Re: Comtrend CT-6373

netbus wrote:

I rebooted more then two times ;-)

Okay try this one: https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/openwrt-CT6373-squashfs-cfe_fixcrc.bin

Patches ("patch -p0 -i ct6363_svn.patch" on openwrt main directory): https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/ct6363_svn.patch

Paste bootlog with serial cable and if it boots correctly test the LEDs please.

Re: Comtrend CT-6373

and again "halted"
http://pastebin.com/3i5hGn7P
Is perhaps danitool watching this thread?

arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

Re: Comtrend CT-6373

netbus wrote:

and again "halted"
http://pastebin.com/3i5hGn7P
Is perhaps danitool watching this thread?

Dunno where this "halted" comes from :$...

https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/ct6363_svn.patch
https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/openwrt-CT6373-squashfs-cfe_fixcrc2.bin

Re: Comtrend CT-6373

http://pastebin.com/7BdvHK1A

arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

Re: Comtrend CT-6373

I just realised that maybe reset button is low, instead of high (danitool's patch), and maybe this is causing the system to halt.

SVN Patches: https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/ct6363_svn.patch
Firmware: https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwr … tonlow.bin

Re: Comtrend CT-6373

Now it looks better ;-)
http://pastebin.com/cPc5PH46

arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

Re: Comtrend CT-6373

netbus wrote:

Now it looks better ;-)
http://pastebin.com/cPc5PH46

Now, before we can submit the patches, we have to solve a couple of things.

Can you tell me the color of each LED?
power -> ?
wifi -> ?
usb -> ?
adsl -> ?
line -> ?
fxs1 -> ?
fxs2 -> ?

Appart from that, can you confirm all the LEDs are working properly? (this has to be done with the patches/firmware I provided)
#Power ON
echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:power/brightness
#Power OFF
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:power/brightness

#Wifi ON
echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:wifi/brightness
#Wifi OFF
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:wifi/brightness

#Usb ON
echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:usb/brightness
#Usb OFF
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:usb/brightness

#Adsl ON
echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:adsl/brightness
#Adsl OFF
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:adsl/brightness

#Line ON
echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:line/brightness
#Line OFF
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:line/brightness

#Fxs1 ON
echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:fxs1/brightness
#Fxs1 OFF
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:fxs1/brightness

#Fxs2 ON
echo 1 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:fxs2/brightness
#Fxs2 OFF
echo 0 > /sys/class/leds/CT6373-1\:\:fxs2/brightness

Re: Comtrend CT-6373

hello
all leds are green
and all leds are working with these commands except the power led.
when I send echo 1 to power led then the light goes off
with echo 0 the led goes on.
great work Noltari

arokh build @ wndr3700v1
own build @ comtrend 6373

50 (edited by Noltari 2012-07-05 15:47:08)

Re: Comtrend CT-6373

netbus wrote:

hello
all leds are green
and all leds are working with these commands except the power led.
when I send echo 1 to power led then the light goes off
with echo 0 the led goes on.
great work Noltari

Okay, so the Power LED is active high instead of low then.

Firmware (LuCI + IPv6Tables + USB): https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/openwrt-CT6373-squashfs-cfe_r32614.bin
SVN Patches: https://dl.dropbox.com/u/4708147/openwrt/ct6373/ct6363_svn.patch
Openwrt CT6373-1 Support Request: https://lists.openwrt.org/pipermail/openwrt-devel/2012-July/015903.html