Re: Asus WL600g

ReaL wrote:

AndreyPopov, can you help me to configure LAN port as WAN?

in OpenWRT WIKI find article about how to use switch configuration.

1,177

Re: Asus WL600g

I dont find anything about lan as wan using...



???????????? LAN ???? ??? ??????? ? ????????? ? ????????? 3 ? ?????? ??? ??????????? ? ???? ?????? ?????????

Re: Asus WL600g

http://wiki.openwrt.org/doc/uci/network/switch

?? ?????? forum.asus.ru ? ???? wl-600g ??? adsl ?? ??? ????????? ???????? ???????????? switch.

1,179

Re: Asus WL600g

Hey guys, could someone explain step by step what i have to do to use my wl600g to download torrents? Install custom firmware and enter via ssh? Is there a way to use some GUI?

If i have 500GB HDD i need some hdd case with usb connection, right?

1,180

Re: Asus WL600g

Hello again. mpcs problem solved: usb-drivers found and works correct.
Another problem now: transmission doesn't start torrent downloading:
When i click "open" and choose path to my torrent file then not appear nothing so URL path the same probleb.
Maybe need some edit in config files?

1,181

Re: Asus WL600g

Good day.
I've updated my WL-600g with this firmware (AnnexA with NARS) and installed software from ftp://78.25.8.242/wl600/wl600_hd_0603.tar.gz
Generally everything works Ok, but I have some troubles.
The mos disturbing is that I can't work with files larger than 2 GB using samba. I connect to the network drive and can't even see them. When i connect to the drive using FTP everything's ok, the files are present. There are no problems with other files. When the drive was connected to the PC USB i was able to move/copy those files. The filesystem on the drive is Ext3.
Also I wasn't able to find any way to specify folder for each torrent in transmission or yodctcs clients.
Could anyone help me with solving these problems or advice anything.
Thanks in advance.

Acuk wrote:

Another problem now: transmission doesn't start torrent downloading:

I have just the same problem. I'm using Opera browser. With IE transmission doesn't work.

1,182

Re: Asus WL600g

New phy binary
Support new DSL driver A2pB030a with PhYR forward error correction technology Annex A
http://media.netcomm.com.au/public/assets/file/0008/58589/NB6Plus4W_Rev2_FW_4_24x_NZ.zip

that phy bin will work with others modem/routers ?

1,183

Re: Asus WL600g

Hey Guys,

I've got backfire RC5 installed on my WL600g, and have been reading the switch documentation, but am just having a few issues configuring the switch VLANs to assign an ethernet port as the WAN port.

Here's my config, which currently breaks all switch ports, but luckly I can still connect on wireless

config 'switch_vlan'
        option 'vlan' '0'
        option 'device' 'eth1'
        option 'ports' '0 2 3 5t'

config 'switch_vlan'
        option 'vlan' '1'
        option 'device' 'eth1'
        option 'ports' '1 5t'

config 'switch_port'
        option 'port' '1'
        option 'pvid' '1'


config 'interface' 'loopback'
        option 'ifname' 'lo'
        option 'proto' 'static'
        option 'ipaddr' '127.0.0.1'
        option 'netmask' '255.0.0.0'

config 'interface' 'lan'
        option 'type' 'bridge'
        option 'ifname' 'eth1.0'
        option 'proto' 'static'
        option 'ipaddr' '192.168.1.1'
        option 'netmask' '255.255.255.0'
        option 'nat' '1'

config 'interface' 'wan'
        option 'ifname' 'eth1.1'
        option 'proto' 'static'
        option 'ipaddr' 'XXX.XXX.XXX.XXX'
        option 'netmask' '255.255.255.0'
        option 'gateway' 'XXX.XXX.XXX.XXX'
        option 'broadcast' 'XXX.XXX.XXX.XXX'
        option 'dns' 'XXX.XXX.XXX.XXX XXX.XXX.XXX.XXX'

Anything obviously wrong?

Thanks

1,184 (edited by AndreyPopov 2011-07-23 18:25:54)

Re: Asus WL600g

1. your lost:
config 'switch' 'eth1'
   option 'enable'      '1'
   option 'enable_vlan' '1'
   option 'reset'       '1'

2. this '0 2 3 5t' must be '0 2 3 5*'

5t - accept only tagged packets, 5* - accept all packets.

3. these unnesesary
config 'switch_port'
    option 'port'      '3'
    option 'pvid'      '1'

4. try these
config 'switch_vlan'
   option 'vlan'       '0'

config 'switch_vlan'
   option 'vlan'       '1'


like:

config 'switch_vlan' 'eth1_0'
   option 'vlan'       '0'

config 'switch_vlan' 'eth1_1'
   option 'vlan'       '1'

1,185

Re: Asus WL600g

Ahh, you're right I did indeed lose the initial switch bit smile

Thanks, it's now working!

One last issue I'm having with is the fact that the wireless signal seems to be VERY low. I can use the wireless in the same room as the router, but I cannot see it from any other room in the house? The transmit power is set to the default 20dbm and I've tried playing around the diveristy and tx/rxantenna settings without any luck.

1,186

Re: Asus WL600g

Still having issues with very poor signal strength on this router, any ideas?

1,187 (edited by mkupa 2011-09-01 12:54:56)

Re: Asus WL600g

Can anybody write a   tutorial or help me other way to configure a reverse tunnel connection on wl600g?

The issue is that im working on firm network  where  almost everything is blocked the only thing that work is ftp and  tor network. I'd like to have full www access trougth SSH tunneling.

as i know i'm behind a proxy,  the network utility shows on osx

Port Scanning host: 10.1.3.21

     Open TCP Port:     21             ftp
     Open TCP Port:     25             smtp
     Open TCP Port:     53             domain
     Open TCP Port:     80             http
     Open TCP Port:     135            epmap
     Open TCP Port:     139            netbios-ssn
     Open TCP Port:     445            microsoft-ds
     Open TCP Port:     515            printer
     Open TCP Port:     631            ipp
     Open TCP Port:     777            multiling-http
     Open TCP Port:     1037           ams
     Open TCP Port:     1048           neod2
     Open TCP Port:     1055           ansyslmd
     Open TCP Port:     1056           vfo
     Open TCP Port:     1057           startron
     Open TCP Port:     1109
     Open TCP Port:     1248           hermes
     Open TCP Port:     1433           ms-sql-s
     Open TCP Port:     2301           cpq-wbem
     Open TCP Port:     2381           compaq-https
     Open TCP Port:     2383           ms-olap4
     Open TCP Port:     3389           ms-wbt-server
     Open TCP Port:     4094           sysrqd
     Open TCP Port:     4095           xtgui
     Open TCP Port:     4096           bre
     Open TCP Port:     5010           telelpathstart
     Open TCP Port:     5020           zenginkyo-1
     Open TCP Port:     5555           personal-agent
     Open TCP Port:     5989           wbem-https
     Open TCP Port:     6001
Port Scan has completed ...

The wl600g is my home router im using a 1035A(PM)mod  firmware
How to configure it to work?.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
The second problem is that the router cant work with usb disk and printer at once.
i try to change the ports like somebody wrote, but thats didn't help.

1,188

Re: Asus WL600g

can someone tell me which file/image I have to flash on my wl-600g? and what are the diffrence between these files?

openwrt-96348GW-10-gen-squashfs-cfe.bin
openwrt-96348GW-11-gen-squashfs-cfe.bin
openwrt-96348GW-bc221-squashfs-cfe.bin
openwrt-96348GW-generic-squashfs-cfe.bin
openwrt-96348GW2-bc221-squashfs-cfe.bin

I already tried it with generic one, but I can't manage to install usb-audio. Do someone know something about this?
thanks j

1,189

Re: Asus WL600g

zhaus wrote:

Ahh, you're right I did indeed lose the initial switch bit smile

Thanks, it's now working!
.

Hi.

I got same model from a friend with dsl connection burnt by lightning. So I trying to get this one to use as you as an AP mode.
In my case still got lan connection over ethernet ports or wireless, but still no get wan over one of the ethernet port that i trying to configure as WAN port.
This is my 1st attempt to use open-wrt firmwares. Im totally newbe on that

Could you please provide a copy of your network file to check what im doing wrong ?

Thankx.

Re: Asus WL600g

dddesign wrote:

can someone tell me which file/image I have to flash on my wl-600g? and what are the diffrence between these files?

openwrt-96348GW-10-gen-squashfs-cfe.bin
openwrt-96348GW-11-gen-squashfs-cfe.bin
openwrt-96348GW-bc221-squashfs-cfe.bin
openwrt-96348GW-generic-squashfs-cfe.bin
openwrt-96348GW2-bc221-squashfs-cfe.bin

I already tried it with generic one, but I can't manage to install usb-audio. Do someone know something about this?
thanks j

wl-600g have 96348GW-10 processor!

to install additional packages you need additional space - like enable internal jffs or external USB Flash Drive.

1,191

Re: Asus WL600g

Could you please provide a copy of your network file to check what im doing wrong ?

Thankx.

Sure, here's a copy of my /etc/config/network (port 1 is my WAN port)

config 'switch' 'eth1'
    option 'enable' '1'
    option 'enable_vlan' '1'
    option 'reset' '1'

config 'switch_vlan' 'vlan0'
    option 'vlan' '0'
    option 'device' 'eth1'
    option 'ports' '0 2 3 5t'

config 'switch_vlan' 'vlan1'
    option 'vlan' '1'
    option 'device' 'eth1'
    option 'ports' '1 5t'

config 'interface' 'loopback'
    option 'ifname' 'lo'
    option 'proto' 'static'
    option 'ipaddr' '127.0.0.1'
    option 'netmask' '255.0.0.0'

config 'interface' 'lan'
    option 'type' 'bridge'
    option 'ifname' 'eth1.0'
    option 'proto' 'static'
    option 'netmask' '255.255.255.0'
    option 'nat' '1'
    option 'ipaddr' '192.168.1.1'

config 'interface' 'wan'
    option 'ifname' 'eth1.1'
    option 'proto' 'static'
    option 'ipaddr' 'X.X.X.X'
    option 'netmask' 'X.X.X.X'
    option 'gateway' 'X.X.X.X'
    option 'broadcast' 'X.X.X.X'
    option 'dns' 'X.X.X.X X.X.X.X'

Whats the wireless strength on yours like? I still can't use the wireless on mine, even in the same room.

1,192

Re: Asus WL600g

zhaus wrote:

Whats the wireless strength on yours like? I still can't use the wireless on mine, even in the same room.

Hi.

Thanx for you reply.

And yes as you i got some issue with power output of the wireless radio.
I have been googoling and recover some linux config, try these ones.

Power issue solved by doing the following
## iw reg set BO
## iwconfig wlan0 txpower 30
## iwconfig wlan0 txpower mW1000.

Remember it's illegal to go above 27 and 500mW in the U.S.
With that, i got some improvements, but still no acceptable as it was with original firmware. I tried some antennas, from 2db to 8db, but with poor results.
Next steep, another version of open-wrt, witch one ??, still locking for one.

1,193

Re: Asus WL600g

arssant wrote:
zhaus wrote:

Whats the wireless strength on yours like? I still can't use the wireless on mine, even in the same room.

Next steep, another version of open-wrt, witch one ??, still locking for one.

Thanks for that, if you find anything better, please let me know smile

1,194

Re: Asus WL600g

Hi guys I am trying to set my Wl-600g port 1 to be my wan but it still do not work. (I can not ping out not even gateway)
There is my /etc/config/network could somebody find out what is wrong?

config 'switch' 'eth1'
    option 'reset' '1'
    option 'enable_vlan' '1'

config 'switch_vlan' 'vlan0'
    option 'vlan' '0'
    option 'device' 'eth1'
    option 'ports' '0 2 3 5*'

config 'switch_vlan' 'vlan1'
    option 'vlan' '1'
    option 'device' 'eth1'
    option 'ports' '1 5*'

config 'interface' 'loopback'
    option 'ifname' 'lo'
    option 'proto' 'static'
    option 'ipaddr' '127.0.0.1'
    option 'netmask' '255.0.0.0'

config 'interface' 'lan'
    option 'type' 'bridge'
    option 'ifname' 'eth1.0'
    option 'proto' 'static'
    option 'netmask' '255.255.255.0'
    option 'nat' '1'
    option 'ipaddr' '192.168.1.1'

config 'interface' 'wan'
    option 'ifname' 'eth1.1'
    option 'proto' 'static'
    option 'ipaddr' 'X.X.X.13'
    option 'netmask' '255.255.255.0'
    option 'gateway' 'X.X.X.1'
    option 'broadcast' '192.168.1.255'
    option 'dns' 'X.X.233.120 X.X.233.140'

1,195

Re: Asus WL600g

Judging from the broadcast address your wan uses the same IP range as your lan. This is not going to work. Change your LAN subnet to something else, e.g. 192.168.2.1 / 255.255.255.0

1,196

Re: Asus WL600g

Hi jow First of all thanks for your answer. Actually it is not the case unfortunately sad.
I actually do not know what the broadcast is doing so I have tried few things. Now after some investigation it seems that both networks works fine separately for ports 234 it assign address 192.168.1.x and if I connect a computer to port 1 with static address fitting my provider it works and i can ping the router. Only problem is that routing do not work and i can not ping from port 4 (2 and 3) to computer on port 1 and vice versa.

1,197

Re: Asus WL600g

hi thanks to everyone contributions some really interesting stuff for this router in this thread
if some are interested i compiled s3fs to run on wl-600g backfire its very usefull for those who use aws s3 storage (s3fs uses curl and encryption packages)

in this thread someone mentioned ram upgrade : did anybody succeed this and using which mem chip ?

1,198

Re: Asus WL600g

Please can anyone with a working configuration like this post output of ifconfig?
For me there is no eth1.1 created, the settings in 'wan' are rather applied to eth0, and the wan connection is not working.

Thanks.

zhaus wrote:

Sure, here's a copy of my /etc/config/network (port 1 is my WAN port)

config 'switch' 'eth1'
    option 'enable' '1'
    option 'enable_vlan' '1'
    option 'reset' '1'

config 'switch_vlan' 'vlan0'
    option 'vlan' '0'
    option 'device' 'eth1'
    option 'ports' '0 2 3 5t'

config 'switch_vlan' 'vlan1'
    option 'vlan' '1'
    option 'device' 'eth1'
    option 'ports' '1 5t'

config 'interface' 'loopback'
    option 'ifname' 'lo'
    option 'proto' 'static'
    option 'ipaddr' '127.0.0.1'
    option 'netmask' '255.0.0.0'

config 'interface' 'lan'
    option 'type' 'bridge'
    option 'ifname' 'eth1.0'
    option 'proto' 'static'
    option 'netmask' '255.255.255.0'
    option 'nat' '1'
    option 'ipaddr' '192.168.1.1'

config 'interface' 'wan'
    option 'ifname' 'eth1.1'
    option 'proto' 'static'
    option 'ipaddr' 'X.X.X.X'
    option 'netmask' 'X.X.X.X'
    option 'gateway' 'X.X.X.X'
    option 'broadcast' 'X.X.X.X'
    option 'dns' 'X.X.X.X X.X.X.X'

1,199

Re: Asus WL600g

Hi.

Somebody had a cross compiled transmission above 2.21 version? Im looking for dht support in wl600g but i dont know how to compile. Any help?

1,200

Re: Asus WL600g

zhaus wrote:

Thanks for that, if you find anything better, please let me know smile

Hi I have the same problem with signal strength of WiFi (bcm4318) on WL-600g router.
Issue about it can be not only configuration problem. On side http://linuxwireless.org/en/users/Drivers/b43 there is written as KNOWN ISSUES: BCM4318 chipset: AP mode does not work because of packet loss in high transmission rates. Hard to debug & fix..
Next possible reason of the issue can be bug in openwrt firmware because it looks like the router WL-600g uses only internal wifi antenna (no impact to strength signal if you screw the external antenna in or screw out).
I'm not sure about basic the problem, but maybe good idea could be create new ticket to Bug Reports.