Topic: TG787v - KPN Experia box TG787

Thomson TG787v SIP

TG787v

I got one TG787v, firmware version 8.6.L.1 from KPN (dutch provider).
More details here on OpenWRT.

System Information    

Product Name:    TG787v
Serial Number:    CP0927MT3DD
Software Release:    8.6.L.1
Software Variant:    CX
Boot Loader Version:    1.0.2
Product Code:    3652398A
Board Name:    VDNT-D


System Configuration    
This page summarizes the current configuration of your Thomson Gateway.

    Service Configuration
            
Service Name:    KPN Experia Box, TG787v

    Time Configuration
            
Time Source:    Automatic
Date:    01-01-2000
Time:    02:00:55
Timezone:    (UTC+01:00)
Summer Time:    No
Time Since Power-on:    0 days, 1:00:55
Time Server 1:    1.nl.pool.ntp.org
Time Server 2:    ntp1.nl.net
Time Server 3:    0.nl.pool.ntp.org
Time Server 4:    ntp0.nl.net
Time Server 5:    rolex.ripe.net

    System Configuration
            
Web Browsing Interception:    Automatic


Toolbox    
    Delen van spelen & toepassingen        
    Oudercontrole        
    Telefonie:        Ingeschakeld
    Adresboek:        Ingeschakeld
    Sip-server:        Ingeschakeld

I want to run openWRT, because i don't wanna use DSL, all i need is WiFi as AP (WAN), to 4 x 100MBps ethernet.

The current firmware on the device does not have upgrade firmware, or USB function, so i guess i need to flash the device serial (TTL).

After using a HUB (it keeps the TFTP running, while rebooting TG787v with reset button pressed until the upload starts) i could flash the box with TFTP32 from journin, with 787v_8265.bli as Boot File.
Power and Ethernet LEDs flash together about 1time each second, but not regularly.

1st try:
Took a while (3Kbps over 100Mbps line) but anyway. The device rebooted without finish correctly, so it looks broken now?

2nd try:
TFTP try went much quicker!
But still no life in the box.

Tried the following Firmware files, all without succes:
- 787v_8265.bli
- TG787_R7447_rel.bin
- TG787v-8.2.5.0-TA-vdnt-d_CR.bli

Router now starts up, but after 25 pings the router reboots, something is wrong now smile
Time to fix it!

Found out that FW lvl is still 8.6.L.1; very fast try to get to home page before router reboots.
It looks like they build it quiet good thighten.

Waiting for my TTL Serial cable to arrive any day now, to monitor more closely whats happening.

Anyone has tried to re-flash such a device without the serial (or JTAG) cable, i.e. by TFTP new flash to this device? I am very interested. (Most probably i need the serial connection : )

I'll keep posting.

Regards, DG.