Topic: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

Hallo im new here

i have loadet the new Open wrt Factory firmware for the tl-wr2543nd from stock to open wrt

now after the flasching router has restartet and its running but i have the big problemm i cant open the web interface :-(

i can go to the internet DHCP ist working good and normal.

but i cant open the page 192.168.1.1 this standartgateway :-(

i think i have brick the router what kan i doo :-( ???

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

If you used a trunk firmware it won't have the web gui installed (LuCI)?

Maybe you need to install it using ssh root@192.168.1.1 and do the following commands:

opkg update
opkg install luci
/etc/init.d/uhttpd enable
/etc/init.d/uhttpd start

You can read about it here:

http://wiki.openwrt.org/doc/howto/luci.essentials

You might need to set the root password via telnet first which you can read about here:

http://wiki.openwrt.org/doc/howto/firstlogin

If your PC only has Windows you can download PuTTY and use it ssh into the router to install LuCI after you have completed the first login.

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

You have to make first login with telnet http://wiki.openwrt.org/doc/howto/firstlogin#login.with.telnet

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

but i cant open the webpage :-(

192.168.1.1 is not working


its not my first Open wrt router

the tl-wr1043nd is my first and that was suckses

the tl-wr2543nd flasching ok but cant opening the interface

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

ping is not working?
telnet not working?
opkg not working?

Have you followed given advice? You won't have web interface unless you install it yourself.

6 (edited by TP-Link USER 2012-03-18 13:36:50)

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

now i have found the problem the tlenet was disabled on Windows 7 :-)

7 (edited by TP-Link USER 2012-03-18 22:53:30)

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

http://wiki.openwrt.org/doc/howto/generic.uninstall

cd /tmp
wget http://www.tp-link.com/Resources/sof..._v1_110923.zip
unzip TL-WR2543ND_v1_110923.zip
mtd -r write /tmp/wr2543nv1_en_3_13_6_up(110923).bin firmware


i have the problem with the download link its an zip and not .bin

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

omg, you need to extact it on your pc, then copy to openwrt /tmp folder with SCP (ex. winscp..)

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

I'm having the same problem, I went in and changed and telnet password and forgot? what I do now? someone help me.

10 (edited by goodskill10 2012-08-10 01:54:19)

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

Hi friends Im new over here and need your help,

Im having almost same problem.. I did a mistake flashing squashfs-sysupgrade.bin instead of squashfs-factory.bin and after reboot I got no web interface.

I did failsafe procedure and got Openwrt failsafe prompt, however when I try to change password the prompt retunrs the following:

root@(none):/#passwd
Changing password for root
New password:
Retype password:
passwd: /etc/passwd: Read-only file system
passwd: can't update password file /etc/passwd
root@(none):/#

So, I cannot go ahead trying SSH!!!!

Could someone help me pleeeease!

Thx in adv.
Goodskill10

11

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

You need to execute "mount_root" first.

Re: Problem with Open wrt on TL-wr2543 nd :-(

jow wrote:

You need to execute "mount_root" first.

I forgot to mention that already did it and system returned as following:

root@(none):/# mount_root
mount: mounting /dev/mtdblock3 on /tmp/overlay failed: Input/output error
switching to jffs2
root@(none):/#

Any idea?... :´(

Thx in adv.
Goodskill10