WiFi config is missing on MikroTik RB951Ui-2HnD

Hello,

I'm new to openWRT. So I'm sorry if I'am asking a stupid question. But I installed the latest openWRT img to the MikroTik RB951Ui-2HnD device. Everything seems to work except WiFi. I cannot find any settings related to WiFi in the web interface neither in the command line.

Did I forget to do something? Or is there something wrong with latest openWRT image for the RB951Ui-2HnD

Did you enable WiFi ?
As I never use LuCi, I edit /etc/config/wireless to do so.

1 Like

I guess not, because the whole /etc/config/wireless file is missing in the console..
Do you have any suggestions to put inside that configuration file?

I just checked my RB951Ui-2HnD, running openwrt, my own custom build.
I have /etc/config/wireless.
May be, you used the wrong openwrt-image (for another device), or an old, wrong one.
Which image did you flash ?

Thanks for the reply. I just used the version from the device page rb951.
This one: http://downloads.openwrt.org/releases/18.06.4/targets/ar71xx/mikrotik/openwrt-18.06.4-ar71xx-mikrotik-nand-large-squashfs-sysupgrade.bin

Do you have any suggestion on howto fix this issue. I assume that this is the right image.

I guess, it is correct image.
May be, some hardware issue.
Try to use this image on another RB951.

Unfortunately I don't have a different RB951. Is there somebody that can confirm if the WiFi is working in this image?

In case, you send me your email-adrs in PM, I can mail you my (custom built) working *initram.elf, which you can boot into your RB951. And check for /etc/config/wireless

Thank you for sharing your image with me.
I loaded it but somehow the dhcp doesn't seem to work. I had to set a static ip to be able to connect and I could not find any wifi configuration. See below for my short console log.

 $ ssh root@192.168.1.1


BusyBox v1.31.0 () built-in shell (ash)

  _______                     ________        __
 |       |.-----.-----.-----.|  |  |  |.----.|  |_
 |   -   ||  _  |  -__|     ||  |  |  ||   _||   _|
 |_______||   __|_____|__|__||________||__|  |____|
          |__| W I R E L E S S   F R E E D O M
 -----------------------------------------------------
 OpenWrt SNAPSHOT, r10563-db8e08a
 -----------------------------------------------------
=== WARNING! =====================================
There is no root password defined on this device!
Use the "passwd" command to set up a new password
in order to prevent unauthorized SSH logins.
--------------------------------------------------
root@OpenWrt:~# ifconfig
br-lan    Link encap:Ethernet  HWaddr 74:4D:28:60:34:46  
          inet addr:192.168.1.1  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:679 errors:0 dropped:187 overruns:0 frame:0
          TX packets:269 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:87411 (85.3 KiB)  TX bytes:41828 (40.8 KiB)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 74:4D:28:60:34:45  
          inet addr:192.168.1.11  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:125 errors:0 dropped:57 overruns:0 frame:0
          TX packets:3 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:11236 (10.9 KiB)  TX bytes:726 (726.0 B)
          Interrupt:4 

eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 74:4D:28:60:34:46  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:679 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:269 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:96917 (94.6 KiB)  TX bytes:41828 (40.8 KiB)
          Interrupt:5 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:261 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:261 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:17519 (17.1 KiB)  TX bytes:17519 (17.1 KiB)

root@OpenWrt:~# ls -l /etc/config/
-rw-r--r--    1 root     root          8267 Jul 21 09:26 chilli
-rw-------    1 root     root          1000 Jul 21 09:26 dhcp
-rw-------    1 root     root           134 Jul 21 09:26 dropbear
-rw-r--r--    1 root     root           347 Jul 22 06:10 network
-rw-r--r--    1 root     root           357 Jul 22 06:10 system
-rw-r--r--    1 root     root             0 Jul 22 06:10 ubootenv
root@OpenWrt:~# 

Then some hardware issue regarding the WiFi of your RB951, I suspect.
Sorry, but can not say anything more.

I have build my own image with the patch for the gigabit switch and tested this on on the RB951G that I also have and indeed I have a working WiFi on that device so I think there is somehow something wrong with the RB951Ui

This topic was automatically closed 10 days after the last reply. New replies are no longer allowed.