Wavlink AC600 Stuck on "System running in recovery (initramfs) mode."

Hello there.. i uploaded the kernel image to my ac600 wavlink router but.. it seems that the kernel image used on luci don't recognizes the ram chip..

Mon Oct 9 21:45:45 2023 kern.info kernel: [ 1.854260] spi-mt7621 10000b00.spi: sys_freq: 193333333
Mon Oct 9 21:45:45 2023 kern.err kernel: [ 1.874421] spi-nor spi0.0: unrecognized JEDEC id bytes: a1 40 17 a1 40 17
Mon Oct 9 21:45:45 2023 kern.warn kernel: [ 1.888106] spi-nor: probe of spi0.0 failed with error -2

i also found that @Morpheus68 has a full build with the suppor for this chipset in

but .. with the current loaded kernel i cant write anything on the router..

cat /proc/mtd

dev: size erasesize name

and after several tries it seems that the "reset button" for tftp procedure is not enabled on my device.. 30/30/30 and never seen the tftp petition (even checked with wireshark)..

so far my ac600 boots in 192.168.1.1 with:

OpenWrt 23.05.0 r23497-6637af95aa / LuCI openwrt-23.05 branch git-23.236.53405-fc638c8

and the " System running in recovery (initramfs) mode." error message..

how can i install the correct kernel or recover to the last oem firwmare with the current installed kernel ?

thanks a lot.

help please..

It doesn't appear that this device is officially supported by OpenWrt. Is "AC600" the actual model name, or is there something else (look at the info sticker on the device).

what do you see from:

ubus call system board

WN570HA1 is https://firmware-selector.openwrt.org/?version=23.05.3&target=ramips%2Fmt76x8&id=wavlink_wl-wn570ha1

1 Like

Did you follow the directions on the device info page?

https://openwrt.org/toh/wavlink/wl-wn570ha1?s[]=wavlink&s[]=wl&s[]=wn570ha1#installation