Unifi AP AC LR: Mesh not working

Hi,
i flashed 19.07.08 and installed the non-ct firmware by:
opkg remove wpad-mini wpad-basic ath10k-firmware-qca988x-ct kmod-ath10k-ct opkg install ath10k-firmware-qca988x kmod-ath10k wpad-mesh-openssl

I can connect to other Mesh-Stations, but it seems there is no traffic:


The screenshot is from my router (FritzBox 4040) on V21.02
The first device is a FritzBox 4040 (AP -MeshStation) on 21.02
The second device is the Unifi AP AC LR on 19.07.08

I successfully connect my mobile to WLAN (radio0) to the Unifi.
iwinfo radio0 scan results in Scanning not possible

The reason why I'm using 19.07.08 on the Unifi is because the V21.02 is to big to replace the non-ct-Firmware

config/wireless

config wifi-device 'radio0'
        option type 'mac80211'
        option hwmode '11a'
        option path 'pci0000:00/0000:00:00.0'
        option htmode 'VHT80'
        option country 'DE'
        option channel '52'

config wifi-iface 'default_radio0'
        option device 'radio0'
        option network 'lan'
        option mode 'ap'
        option ft_over_ds '0'
        option dtim_period '3'
        option ssid 'PRIVAT5_output_nomap'
        option encryption 'psk2'
        option ft_psk_generate_local '1'
        option mobility_domain '123F'
        option key '123'
        option ieee80211r '1'

config wifi-device 'radio1'
        option type 'mac80211'
        option channel '11'
        option hwmode '11g'
        option path 'platform/ahb/18100000.wmac'
        option htmode 'HT20'
        option disabled '1'

config wifi-iface 'default_radio1'
        option device 'radio1'
        option network 'lan'
        option mode 'ap'
        option ft_over_ds '0'
        option ssid 'PRIVAT_output_nomap'
        option encryption 'psk2'
        option ft_psk_generate_local '1'
        option key '123'
        option ieee80211r '1'

config wifi-iface 'wifinet2'
        option network 'lan'
        option mesh_rssi_threshold '0'
        option key '123'
        option encryption 'sae'
        option device 'radio0'
        option mode 'mesh'
        option mesh_fwding '1'
        option mesh_id 'Mesh'

Result of this issue is, after removing the Ethernet-cabl from the Unify I have no connection.

I don't think the driver allows an AP and mesh simultaneously on the 5 GHz radio on a DFS channel. Try disabling the 5 GHz AP.

1 Like

This topic was automatically closed 10 days after the last reply. New replies are no longer allowed.