Support for TL-WR840N(ES) Ver 5.0 (EU)


#203

i tried vonger's but no lock

iwpriv ra0 set SiteSurvey=1
this what it happens when i try the code above “no private ioctls”


#204

Hi, can you please give me the image that worked for you?


#205

Excuse me, what are they for?


#206

Hi, I tried using TFTP with all the threads that are here and I have not been able to revive it, these are the router data.

Versión del Firmware:0.9.1 3.16 v01e4.0 Build 170503 Rel.71903n
Versión del Hardware:TL-WR840N v5 00000005

My version is in Spanish, I'm from Colombia

UART

U-Boot 1.1.3 (May  3 2017 - 19:50:44)

Board: Ralink APSoC DRAM:  64 MB
relocate_code Pointer at: 83fb8000
gpiomode2 05540554.
gpiomode2 00000000.
gpiomode2 05550555.
flash manufacture id: c8, device id 40 16
find flash: GD25Q32B
==========================================*
Ralink UBoot Version: 4.3.0.0
--------------------------------------------*
ASIC 7628_MP (Port5<->None)
DRAM component: 512 Mbits DDR, width 16
DRAM bus: 16 bit
Total memory: 64 MBytes
Flash component: SPI Flash
Date:May  3 2017  Time:19:50:44
============================================*
icache: sets:512, ways:4, linesz:32 ,total:65536
dcache: sets:256, ways:4, linesz:32 ,total:32768

 .##### The CPU freq = 580 MHZ ####.
estimate memory size =64 Mbytes
RESET MT7628 PHY!!!!!!..................................................
starting recovery...
TODO, Read MAC Address from Flash


 netboot_common, argc= 3

 NetTxPacket = 0x83FE77C0

 KSEG1ADDR(NetTxPacket) = 0xA3FE77C0

 NetLoop,call eth_halt !

 NetLoop,call eth_init !
Trying Eth0 (10/100-M)

 Waitting for RX_DMA_BUSY status Start... done


 ETH_STATE_ACTIVE!!
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.2
Filename 'tp_recovery.bin'.

 TIMEOUT_COUNT=10,Load address: 0x80060000
Loading: Got ARP REPLY, set server/gtwy eth addr (5c:b9:01:82:ae:47)
Got it
############################################checksum bad
###checksum bad
##################
         #################################################################
         ##########################################checksum bad
#######################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #################################################################
         #####################################################checksum bad
#########checksum bad
####################################################################
         #################################checksum bad
################################
         #################################################################
         ##############
done
Bytes transferred = 4063744 (3e0200 hex)
NetBootFileXferSize= 003e0200

 Erase flash !!
From 0x20000 length 0x3C0000
................................................................

 Copy 0x80080000 to 0x00020000, count 0x3C0000....
............................................................
[04020C09][04020D09]
DDR Calibration DQS reg = 00008985

U-Boot 1.1.3 (May  3 2017 - 19:50:44)

Board: Ralink APSoC DRAM:  64 MB
relocate_code Pointer at: 83fb8000
.**********************************
 Software System Reset Occurred
.**********************************
gpiomode2 05540554.
gpiomode2 00000000.
gpiomode2 05550555.
flash manufacture id: c8, device id 40 16
find flash: GD25Q32B
============================================*
Ralink UBoot Version: 4.3.0.0
--------------------------------------------*
ASIC 7628_MP (Port5<->None)
DRAM component: 512 Mbits DDR, width 16
DRAM bus: 16 bit
Total memory: 64 MBytes
Flash component: SPI Flash
Date:May  3 2017  Time:19:50:44
============================================*
icache: sets:512, ways:4, linesz:32 ,total:65536
dcache: sets:256, ways:4, linesz:32 ,total:32768

. ##### The CPU freq = 580 MHZ ####
 estimate memory size =64 Mbytes
RESET MT7628 PHY!!!!!!
continue to starting system.                                                                                                                                          0
disable switch phyport...

3: System Boot system code via Flash.(0xbc020000)
do_bootm:argc=2, addr=0xbc020000
.## Booting image at bc020000 ...
   Uncompressing Kernel Image ... LZMA ERROR 1 - must RESET board to recover
[04020C0A][04020D09]
DDR Calibration DQS reg = 00008986

The green LED flashes, thank you very much


#207

Those are full memory dumps.
You can flash this TFTP image
https://drive.google.com/file/d/0B1VOQQ-_EIXKejVNYU9Ja2hzRW8/view?usp=sharing

And then just sysupgrade to openwrt


#208

Thank you very much for your help @robimarko , this recovery if it worked for me ... I was able to return to the stock firmware thanks to @useit in message # 92

As I was able to restore it, I'm going to try the images that they are doing.

Regards


#209

Thank you very much, it worked perfectly.


#210

Hi,
I tried this but the TFTP server doesn't send the firmware to the router.


#211

Hi Carlos!,
a question, how is wifi working on your tplink 840 v5 with the mediatek driver 7628 ?, since I have a tplink 840 v4 ES that I would like to install
LEDE 17.01.4, but mention that wifi does not work very well.


#212

@Vonger do i


#213

Try this:

  1. Configure your ethernet interface with the ip 192.168.0.66 and mask 255.255.255.0

  2. Rename the file lede-ramips-mt76x8-tl-wr840n-v5-squashfs-tftp-recovery.bin by tp_recovery.bin

  3. I use Tftpd64, Settings, TFTP tab, in Base Directory it selects the place where the renamed file is.

Settings

  1. Disconnect the router from the power supply, connect it to the PC through the cable.

  2. Press the reset button and connect it to the power supply, when you see a tiny window in the Tftpd program, release the reset button, wait 1 or 2 minutes and that's it.


#214

Hi @LuzuGames,

I have not tried it yet, first I wanted to return it to the stock, the course of the day I will do the test to see the behavior of the wifi and I will be sharing


#215

Se agradece.


#216

I have been missing the renaming of the file. That's why it wasn't accepting it.
I'll try it later on.
Thanks


#217

Hi @AlvaroWalker
I already tried this, when I make some modification and restart, everything goes back to default


#218

I used this TFTP and went directly to Lede. Then, used sysupgrade and died. What did you mean exactly with that upgrade? Mine is v5 ES


#219

Did you sysupgrade using openwrt image or stock image.
Because you cant use stock image for that


#220

does anyone had a solution for the wifi delima


#221

sysupgrade to OpenWrt or Stock?


#222

No, I just used the TFTP file you suggested previous posts before. Once I used it, a Snapshot of Lede is accesible. I just want to have this device to be a Client device. Will it be effective for that?
I had tried lots of configurations and no luck. Is it so complicated to have it connected as a Client?
Is it possible to build one for v5 with Luci and without IPv6 and other stuff less so client be working?