[Solved] Transmission 2.93 (3c5870d4f5) Problems

I tried to look for a transmission thread in here but couldn't find it. I'm having various problems with transmission. I installed transmission-daemon-openssl, transmission-web, and luci-app-transmission.

  1. I cannot find transmission anywhere in the processes. This despite transmission being in the startup Initscripts section of luci and also happens even when I'm downloading something. So transmission is obviously running but luci has no record of it. What gives?

  2. I'm trying to load an old configuration file and have updated the luci-app-transmission interface with the path to the config directory, however transmission-daemon it is not reading that config directory with the config file in it. When I load the transmission-daemon -d from CLI it gives default config settings.

Any help would be appreciated.

Please login to ssh and submit results of:

logread | grep transmission

&

ps

Thanks. After restart, logread | grep transmission shows nothing and ps does not show the transmission process being run at all. Before the restart, ps showed transmission being run from the correct config file, however the luci web interface processes was not showing transmission. Something is definitely wonky here.

  PID USER       VSZ STAT COMMAND
    1 root      1328 S    /sbin/procd
    2 root         0 SW   [kthreadd]
    3 root         0 IW   [kworker/0:0]
    4 root         0 IW<  [kworker/0:0H]
    5 root         0 IW   [kworker/u4:0]
    6 root         0 IW<  [mm_percpu_wq]
    7 root         0 SW   [ksoftirqd/0]
    8 root         0 IW   [rcu_sched]
    9 root         0 IW   [rcu_bh]
   10 root         0 SW   [migration/0]
   11 root         0 SW   [cpuhp/0]
   12 root         0 SW   [cpuhp/1]
   13 root         0 SW   [migration/1]
   14 root         0 SW   [ksoftirqd/1]
   15 root         0 IW   [kworker/1:0]
   16 root         0 IW<  [kworker/1:0H]
   17 root         0 IW   [kworker/u4:1]
   20 root         0 IW   [kworker/u4:2]
   38 root         0 IW   [kworker/0:1]
  208 root         0 SW   [oom_reaper]
  209 root         0 IW<  [writeback]
  210 root         0 IW<  [crypto]
  212 root         0 IW<  [kblockd]
  214 root         0 IW<  [ata_sff]
  218 root         0 IW   [kworker/u4:3]
  246 root         0 IW<  [watchdogd]
  280 root         0 SW   [kswapd0]
  349 root         0 IW<  [pencrypt]
  351 root         0 IW<  [pdecrypt]
  449 root         0 SW   [scsi_eh_0]
  450 root         0 IW<  [scsi_tmf_0]
  453 root         0 SW   [scsi_eh_1]
  454 root         0 IW<  [scsi_tmf_1]
  573 root         0 IW   [kworker/1:1]
  639 root         0 SW   [irq/39-f1090000]
  640 root         0 SW   [irq/40-f1090000]
  662 root         0 IW<  [ipv6_addrconf]
  664 root         0 IW<  [dsa_ordered]
  693 root         0 IW   [kworker/0:2]
  697 root         0 SW   [ubi_bgt0d]
  704 root         0 SW   [scsi_eh_2]
  705 root         0 IW<  [scsi_tmf_2]
  706 root         0 SW   [usb-storage]
  713 root         0 SW   [scsi_eh_3]
  714 root         0 IW<  [scsi_tmf_3]
  715 root         0 SW   [usb-storage]
  722 root         0 IW<  [kworker/0:1H]
  723 root         0 IW<  [kworker/1:1H]
  725 root         0 IW   [kworker/1:2]
  733 root         0 SW   [irq/46-gpio-key]
  734 root         0 SW   [irq/47-gpio-key]
  766 root         0 IW   [kworker/0:3]
  838 root         0 SW   [ubifs_bgt0_1]
  854 root         0 SW   [ubi_bgt1d]
  858 root         0 SW   [ubifs_bgt1_0]
 1020 root         0 SW   [jbd2/sdb1-8]
 1021 root         0 IW<  [ext4-rsv-conver]
 1022 root       976 S    /sbin/ubusd
 1028 root       676 S    /sbin/askfirst /usr/libexec/login.sh
 1030 root         0 SW   [jbd2/sda1-8]
 1031 root         0 IW<  [ext4-rsv-conver]
 1259 root         0 IW<  [cfg80211]
 1705 root      1048 S    /sbin/logd -S 64
 1722 root      1316 S    /sbin/rpcd
 1842 root      1516 S    /sbin/netifd
 1881 root      1216 S    /usr/sbin/odhcpd
 1936 root       816 S    /usr/sbin/dropbear -F -P /var/run/dropbear.1.pid -p 22 -K 300 -T 3
 1963 root       680 S    /usr/bin/hd-idle -d -i 0 -a sdb -i 7200
 2025 root      1056 S    udhcpc -p /var/run/udhcpc-eth1.2.pid -s /lib/netifd/dhcp.script -f -t 0 -i eth1.2 -x hostname:-C -O 121
 2036 root       808 S    odhcp6c -s /lib/netifd/dhcpv6.script -Ntry -P0 -t120 eth1.2
 2444 root         0 IW   [kworker/1:3]
 2966 root         0 IW   [kworker/1:4]
 3259 root      1616 S    /usr/sbin/hostapd -s -P /var/run/wifi-phy1.pid -B /var/run/hostapd-phy1.conf
 3680 root      1104 S    /usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r -x /cgi-bin -t 60 -T 30 -k 20 -A 1 -n 3 -N 100 -R -p 0.0.0.0:80 -p [::]:80
 4158 root      1228 S    /bin/sh /etc/rc.common /etc/rc.d/S94simple-adblock boot
 4160 root      1056 S    sleep 120
 4251 root      1204 S    /bin/sh /etc/rc.common /etc/init.d/simple-adblock start
 4254 root      1132 S    /usr/sbin/miniupnpd -f /var/etc/miniupnpd.conf
 4288 root      1060 S<   /usr/sbin/ntpd -n -N -S /usr/sbin/ntpd-hotplug -p 0.openwrt.pool.ntp.org -p 1.openwrt.pool.ntp.org -p 2.openwrt.pool.ntp.org -p 3.openwrt.pool.ntp.org
 4327 root      1204 S    /bin/sh /etc/rc.common /etc/init.d/simple-adblock start
 5196 root      1204 S    /bin/sh /etc/rc.common /etc/init.d/simple-adblock start
 5350 dnsmasq   1140 S    /usr/sbin/dnsmasq -C /var/etc/dnsmasq.conf.cfg01411c -k -x /var/run/dnsmasq/dnsmasq.cfg01411c.pid
 5988 root      1204 S    /bin/sh /etc/rc.common /etc/init.d/simple-adblock start
 6024 root      1056 S    flock 1000
 6028 root      1056 S    flock 1000
 6029 root      1616 S    /usr/sbin/hostapd -s -P /var/run/wifi-phy0.pid -B /var/run/hostapd-phy0.conf
 6048 root      1056 S    flock 1000
 6057 root      1056 S    flock 1000
 6188 root       880 R    /usr/sbin/dropbear -F -P /var/run/dropbear.1.pid -p 22 -K 300 -T 3
 6206 root      1056 S    -ash
 6275 root      1056 R    ps

I suspect your old config is not compatible

What if you run this:

transmission-daemon -g /etc/transmission -f --log-debug

Except "--log-debug" this command is the default of what shown on my machine

That works and shows in LuCI:


[2018-08-07 18:27:44.847] Transmission 2.93 (3c5870d4f5) started (session.c:740)
[2018-08-07 18:27:44.847] Couldn't read "/etc/transmission/stats.json": No such file or directory (utils.c:238)
[2018-08-07 18:27:44.847] Couldn't read "/etc/transmission/stats.benc": No such file or directory (utils.c:238)
[2018-08-07 18:27:44.847] Cache Maximum cache size set to 2.00 MiB (128 blocks) (cache.c:261)
[2018-08-07 18:27:44.847] RPC Server Adding address to whitelist: 127.0.0.1 (rpc-server.c:971)
[2018-08-07 18:27:44.847] RPC Server Serving RPC and Web requests on port 127.0.0.1:9091/transmission/ (rpc-server.c:1213)
[2018-08-07 18:27:44.847] RPC Server Started listening on 0.0.0.0:9091 (rpc-server.c:853)
[2018-08-07 18:27:44.847] RPC Server Whitelist enabled (rpc-server.c:1217)
[2018-08-07 18:27:44.847] Bound socket 15 to port 51413 on 0.0.0.0 (net.c:388)
[2018-08-07 18:27:44.847] Bound socket 16 to port 51413 on :: (net.c:388)
[2018-08-07 18:27:44.847] DHT Initializing DHT (tr-dht.c:278)
[2018-08-07 18:27:44.847] Couldn't read "/etc/transmission/dht.dat": No such file or directory (utils.c:238)
[2018-08-07 18:27:44.847] DHT Generating new id (tr-dht.c:311)
[2018-08-07 18:27:44.847] DHT DHT initialized (tr-dht.c:332)
[2018-08-07 18:27:44.847] Using settings from "/etc/transmission" (daemon.c:528)
[2018-08-07 18:27:44.847] Couldn't read "/etc/transmission/settings.json": No such file or directory (utils.c:238)
[2018-08-07 18:27:44.847] Saved "/etc/transmission/settings.json" (variant.c:1266)
[2018-08-07 18:27:44.847] Port Forwarding (NAT-PMP) initnatpmp succeeded (0) (natpmp.c:70)
[2018-08-07 18:27:44.848] Port Forwarding (NAT-PMP) sendpublicaddressrequest succeeded (2) (natpmp.c:70)
[2018-08-07 18:27:52.847] Port Forwarding (UPnP) UPNP_GetValidIGD failed (errno 0 - No error information) (upnp.c:239)
[2018-08-07 18:27:52.847] Port Forwarding (UPnP) If your router supports UPnP, please make sure UPnP is enabled! (upnp.c:242)
[2018-08-07 18:27:52.847] Port Forwarding Starting (port-forwarding.c:92)
[2018-08-07 18:28:36.847] DHT Attempting bootstrap from dht.transmissionbt.com (tr-dht.c:249)
[2018-08-07 18:29:52.847] Port Forwarding (NAT-PMP) readnatpmpresponseorretry failed. Natpmp returned -7 (the gateway does not support nat-pmp); errno is 11 (Resource temporarily unavailable) (natpmp.c:75)
[2018-08-07 18:29:52.848] Port Forwarding Starting (port-forwarding.c:92)

Whenever I try to load the old config path it actually loads successfully as well:

[2018-08-07 18:34:45.827] Transmission 2.93 (3c5870d4f5) started (session.c:740)
[2018-08-07 18:34:45.827] Cache Maximum cache size set to 2.00 MiB (128 blocks) (cache.c:261)
[2018-08-07 18:34:45.827] RPC Server Adding address to whitelist: 127.0.0.1 (rpc-server.c:971)
[2018-08-07 18:34:45.827] RPC Server Adding address to whitelist: 192.168.1.* (rpc-server.c:971)
[2018-08-07 18:34:45.827] RPC Server Adding address to whitelist: 127.0.0.1 (rpc-server.c:971)
[2018-08-07 18:34:45.827] RPC Server Serving RPC and Web requests on port 127.0.0.1:9091/transmission/ (rpc-server.c:1213)
[2018-08-07 18:34:45.827] RPC Server Started listening on 0.0.0.0:9091 (rpc-server.c:853)
[2018-08-07 18:34:45.827] RPC Server Password required (rpc-server.c:1220)
[2018-08-07 18:34:45.827] Bound socket 15 to port 51413 on 0.0.0.0 (net.c:388)
[2018-08-07 18:34:45.827] Bound socket 16 to port 51413 on :: (net.c:388)
[2018-08-07 18:34:45.827] DHT Initializing DHT (tr-dht.c:278)
[2018-08-07 18:34:45.827] DHT Reusing old id (tr-dht.c:307)
[2018-08-07 18:34:45.827] DHT Bootstrapping from 102 IPv4 nodes (tr-dht.c:156)
[2018-08-07 18:34:45.827] DHT DHT initialized (tr-dht.c:332)
[2018-08-07 18:34:45.827] Port Forwarding (NAT-PMP) initnatpmp succeeded (0) (natpmp.c:70)
[2018-08-07 18:34:45.827] Port Forwarding (NAT-PMP) sendpublicaddressrequest succeeded (2) (natpmp.c:70)
[2018-08-07 18:34:45.827] Using settings from "/mnt/teratwo/Utilities/transmission" (daemon.c:528)
[2018-08-07 18:34:45.827] Saved "/mnt/teratwo/Utilities/transmission/settings.json" (variant.c:1266)
[2018-08-07 18:34:45.827] transmission-daemon requiring authentication (daemon.c:554)
[2018-08-07 18:34:45.827] Port Forwarding (UPnP) UPNP_GetValidIGD failed (errno 0 - No error information) (upnp.c:239)
[2018-08-07 18:34:45.827] Port Forwarding (UPnP) If your router supports UPnP, please make sure UPnP is enabled! (upnp.c:242)
[2018-08-07 18:34:45.827] Port Forwarding Starting (port-forwarding.c:92)

And all my files are resumed successfully as well. So I am convinced there is something wrong with the init.d script.

Hmm, question––how do I run transmission-daemon as the user transmission from the ssh root command line? I want to try that out to see if it's a permissions issue.

That fixed it! chown the transmission config folder to user transmission means transmission-daemon is running successfully on boot.

HOWEVER, I am still showing discrepancies between ps and the luci-app-processes. transmission does not show up in the web-ui process listing as running. Does anyone know why?