QMI debugging with SW-LTE-TC1WWG

I am trying to use QMI to get an internet connection on my openwrt machine. I'm using Twilio super SIM, as this is intended to be an IoT device. However, I seem to always get the "no effect" when trying to start the network. Here's the debug output from qmicli:

root@OpenWrt:/etc# qmicli -v -d /dev/cdc-wdm0 --device-open-proxy --wds-start-ne
twork="ip-type=4,apn=super,auth='none'" --client-no-release-cid
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Opening device with flags 'proxy, auto'...
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] automatically selecting QMI mode
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] created endpoint
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] cannot connect to proxy: Could not connect: Connection refused
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] spawning new qmi-proxy (try 1)...
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 28
<<<<<<   data   = 01:1B:00:00:00:00:00:01:00:FF:10:00:01:0D:00:2F:64:65:76:2F:63:64:63:2D:77:64:6D:30

[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent generic request (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 27
<<<<<<   flags   = 0x00
<<<<<<   service = "ctl"
<<<<<<   client  = 0
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "none"
<<<<<<   transaction = 1
<<<<<<   tlv_length  = 16
<<<<<<   message     = "Internal Proxy Open" (0xFF00)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Device Path" (0x01)
<<<<<<   length     = 13
<<<<<<   value      = 2F:64:65:76:2F:63:64:63:2D:77:64:6D:30
<<<<<<   translated = /dev/cdc-wdm0

[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 19
<<<<<<   data   = 01:12:00:80:00:00:01:01:00:FF:07:00:02:04:00:00:00:00:00

[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received generic response (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 18
<<<<<<   flags   = 0x80
<<<<<<   service = "ctl"
<<<<<<   client  = 0
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "response"
<<<<<<   transaction = 1
<<<<<<   tlv_length  = 7
<<<<<<   message     = "Internal Proxy Open" (0xFF00)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Result" (0x02)
<<<<<<   length     = 4
<<<<<<   value      = 00:00:00:00
<<<<<<   translated = SUCCESS

[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] QMI Device at '/dev/cdc-wdm0' ready
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Assuming service 'wds' is supported...
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Allocating new client ID...
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 16
<<<<<<   data   = 01:0F:00:00:00:00:00:02:22:00:04:00:01:01:00:01

[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent generic request (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 15
<<<<<<   flags   = 0x00
<<<<<<   service = "ctl"
<<<<<<   client  = 0
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "none"
<<<<<<   transaction = 2
<<<<<<   tlv_length  = 4
<<<<<<   message     = "Allocate CID" (0x0022)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Service" (0x01)
<<<<<<   length     = 1
<<<<<<   value      = 01
<<<<<<   translated = wds

[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 24
<<<<<<   data   = 01:17:00:80:00:00:01:02:22:00:0C:00:02:04:00:00:00:00:00:01:02:00:01:07

[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received generic response (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 23
<<<<<<   flags   = 0x80
<<<<<<   service = "ctl"
<<<<<<   client  = 0
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "response"
<<<<<<   transaction = 2
<<<<<<   tlv_length  = 12
<<<<<<   message     = "Allocate CID" (0x0022)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Result" (0x02)
<<<<<<   length     = 4
<<<<<<   value      = 00:00:00:00
<<<<<<   translated = SUCCESS
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Allocation Info" (0x01)
<<<<<<   length     = 2
<<<<<<   value      = 01:07
<<<<<<   translated = [ service = 'wds' cid = '7' ]

[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Registered 'wds' (version unknown) client with ID '7'
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] Network start parameters set (apn: 'super', 3gpp_profile: '0', 3gpp2_profile: '0', auth: 'none', ip-type: '4', username: 'unspecified', password: 'unspecified', autoconnect: 'unspecified')
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] Asynchronously starting network...
[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 29
<<<<<<   data   = 01:1C:00:00:01:07:00:01:00:20:00:10:00:19:01:00:04:16:01:00:00:14:05:00:73:75:70:65:72

[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent generic request (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 28
<<<<<<   flags   = 0x00
<<<<<<   service = "wds"
<<<<<<   client  = 7
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "none"
<<<<<<   transaction = 1
<<<<<<   tlv_length  = 16
<<<<<<   message     = "Start Network" (0x0020)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "IP Family Preference" (0x19)
<<<<<<   length     = 1
<<<<<<   value      = 04
<<<<<<   translated = ipv4
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Authentication Preference" (0x16)
<<<<<<   length     = 1
<<<<<<   value      = 00
<<<<<<   translated = none
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "APN" (0x14)
<<<<<<   length     = 5
<<<<<<   value      = 73:75:70:65:72
<<<<<<   translated = super

[17 Aug 2023, 23:13:05] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 27
<<<<<<   data   = 01:1A:00:80:01:07:02:01:00:20:00:0E:00:02:04:00:01:00:1A:00:01:04:00:00:00:00:00

[17 Aug 2023, 23:13:06] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received generic response (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 26
<<<<<<   flags   = 0x80
<<<<<<   service = "wds"
<<<<<<   client  = 7
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "response"
<<<<<<   transaction = 1
<<<<<<   tlv_length  = 14
<<<<<<   message     = "Start Network" (0x0020)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Result" (0x02)
<<<<<<   length     = 4
<<<<<<   value      = 01:00:1A:00
<<<<<<   translated = FAILURE: NoEffect
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Packet Data Handle" (0x01)
<<<<<<   length     = 4
<<<<<<   value      = 00:00:00:00
<<<<<<   translated = 0

error: couldn't start network: QMI protocol error (26): 'NoEffect'
[/dev/cdc-wdm0] Client ID not released:
        Service: 'wds'
            CID: '7'
[17 Aug 2023, 23:13:06] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Releasing 'wds' client with flags 'none'...
[17 Aug 2023, 23:13:06] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Unregistered 'wds' client with ID '7'
[17 Aug 2023, 23:13:06] [Debug] Client released
[17 Aug 2023, 23:13:06] [Debug] Closed
root@OpenWrt:/etc# qmicli -v -d /dev/cdc-wdm0 --device-open-proxy --wds-start-ne
twork="ip-type=6,apn=super,auth='none'" --client-no-release-cid
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Opening device with flags 'proxy, auto'...
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] automatically selecting QMI mode
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] created endpoint
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 28
<<<<<<   data   = 01:1B:00:00:00:00:00:01:00:FF:10:00:01:0D:00:2F:64:65:76:2F:63:64:63:2D:77:64:6D:30

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent generic request (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 27
<<<<<<   flags   = 0x00
<<<<<<   service = "ctl"
<<<<<<   client  = 0
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "none"
<<<<<<   transaction = 1
<<<<<<   tlv_length  = 16
<<<<<<   message     = "Internal Proxy Open" (0xFF00)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Device Path" (0x01)
<<<<<<   length     = 13
<<<<<<   value      = 2F:64:65:76:2F:63:64:63:2D:77:64:6D:30
<<<<<<   translated = /dev/cdc-wdm0

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 19
<<<<<<   data   = 01:12:00:80:00:00:01:01:00:FF:07:00:02:04:00:00:00:00:00

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received generic response (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 18
<<<<<<   flags   = 0x80
<<<<<<   service = "ctl"
<<<<<<   client  = 0
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "response"
<<<<<<   transaction = 1
<<<<<<   tlv_length  = 7
<<<<<<   message     = "Internal Proxy Open" (0xFF00)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Result" (0x02)
<<<<<<   length     = 4
<<<<<<   value      = 00:00:00:00
<<<<<<   translated = SUCCESS

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] QMI Device at '/dev/cdc-wdm0' ready
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Assuming service 'wds' is supported...
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Allocating new client ID...
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 16
<<<<<<   data   = 01:0F:00:00:00:00:00:02:22:00:04:00:01:01:00:01

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent generic request (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 15
<<<<<<   flags   = 0x00
<<<<<<   service = "ctl"
<<<<<<   client  = 0
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "none"
<<<<<<   transaction = 2
<<<<<<   tlv_length  = 4
<<<<<<   message     = "Allocate CID" (0x0022)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Service" (0x01)
<<<<<<   length     = 1
<<<<<<   value      = 01
<<<<<<   translated = wds

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 24
<<<<<<   data   = 01:17:00:80:00:00:01:02:22:00:0C:00:02:04:00:00:00:00:00:01:02:00:01:08

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received generic response (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 23
<<<<<<   flags   = 0x80
<<<<<<   service = "ctl"
<<<<<<   client  = 0
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "response"
<<<<<<   transaction = 2
<<<<<<   tlv_length  = 12
<<<<<<   message     = "Allocate CID" (0x0022)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Result" (0x02)
<<<<<<   length     = 4
<<<<<<   value      = 00:00:00:00
<<<<<<   translated = SUCCESS
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Allocation Info" (0x01)
<<<<<<   length     = 2
<<<<<<   value      = 01:08
<<<<<<   translated = [ service = 'wds' cid = '8' ]

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Registered 'wds' (version unknown) client with ID '8'
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] Network start parameters set (apn: 'super', 3gpp_profile: '0', 3gpp2_profile: '0', auth: 'none', ip-type: '6', username: 'unspecified', password: 'unspecified', autoconnect: 'unspecified')
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] Asynchronously starting network...
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 29
<<<<<<   data   = 01:1C:00:00:01:08:00:01:00:20:00:10:00:19:01:00:06:16:01:00:00:14:05:00:73:75:70:65:72

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Sent generic request (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 28
<<<<<<   flags   = 0x00
<<<<<<   service = "wds"
<<<<<<   client  = 8
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "none"
<<<<<<   transaction = 1
<<<<<<   tlv_length  = 16
<<<<<<   message     = "Start Network" (0x0020)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "IP Family Preference" (0x19)
<<<<<<   length     = 1
<<<<<<   value      = 06
<<<<<<   translated = ipv6
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Authentication Preference" (0x16)
<<<<<<   length     = 1
<<<<<<   value      = 00
<<<<<<   translated = none
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "APN" (0x14)
<<<<<<   length     = 5
<<<<<<   value      = 73:75:70:65:72
<<<<<<   translated = super

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received message...
<<<<<< RAW:
<<<<<<   length = 27
<<<<<<   data   = 01:1A:00:80:01:08:02:01:00:20:00:0E:00:02:04:00:01:00:1A:00:01:04:00:00:00:00:00

[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Received generic response (translated)...
<<<<<< QMUX:
<<<<<<   length  = 26
<<<<<<   flags   = 0x80
<<<<<<   service = "wds"
<<<<<<   client  = 8
<<<<<< QMI:
<<<<<<   flags       = "response"
<<<<<<   transaction = 1
<<<<<<   tlv_length  = 14
<<<<<<   message     = "Start Network" (0x0020)
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Result" (0x02)
<<<<<<   length     = 4
<<<<<<   value      = 01:00:1A:00
<<<<<<   translated = FAILURE: NoEffect
<<<<<< TLV:
<<<<<<   type       = "Packet Data Handle" (0x01)
<<<<<<   length     = 4
<<<<<<   value      = 00:00:00:00
<<<<<<   translated = 0

error: couldn't start network: QMI protocol error (26): 'NoEffect'
[/dev/cdc-wdm0] Client ID not released:
        Service: 'wds'
            CID: '8'
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Releasing 'wds' client with flags 'none'...
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] [/dev/cdc-wdm0] Unregistered 'wds' client with ID '8'
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] Client released
[17 Aug 2023, 23:13:50] [Debug] Closed
root@OpenWrt:/etc# qmicli -d /dev/cdc-wdm0 --dms-get-operating-mode
[/dev/cdc-wdm0] Operating mode retrieved:
        Mode: 'online'
        HW restricted: 'no'

There's also output at the end that shows we have the online status. I've checked that we have a strong signal as well:

root@OpenWrt:/etc# uqmi -d /dev/cdc-wdm0 --get-signal-info
{
        "type": "lte",
        "rssi": -74,
        "rsrq": -17,
        "rsrp": -109,
        "snr": -0.600000
}

What could I be doing wrong? Any help is appreciated.

Using QMI on a large fleet of openwrt devices, I am wondering about your "special" implementation, using few sophisticated features, I am not familar with, unfortunately.
Did you try the "simple" setup already, as described in https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wan/wwan/ltedongle ?
My basic config, brinding up the wwan separately using 'ifup wwan':

config interface 'wwan'
        option device  '/dev/cdc-wdm0'
        option apn     'your.apn'
        option proto   'qmi'
        option ipv6 '0'
        option defaultgateway '1'
        option disabled '0'
        option auto '0' #My pref
        option autoconnect '0' #My pref
        option dhcp '0'

Thanks for the help @reinerotto. When I do that it seems like the built in drivers are running into the same issue:

Fri Aug 18 12:39:06 2023 daemon.notice netifd: Interface 'cellwwan' is setting up now
Fri Aug 18 12:39:07 2023 daemon.notice netifd: cellwwan (6344): Waiting for SIM initialization
Fri Aug 18 12:39:07 2023 daemon.notice netifd: cellwwan (6344): Failed to parse message data
Fri Aug 18 12:39:07 2023 daemon.notice netifd: cellwwan (6344): PIN verification is disabled
Fri Aug 18 12:39:07 2023 daemon.notice netifd: cellwwan (6344): Device does not support 802.3 mode. Informing driver of raw-ip only for wwan0 ..
Fri Aug 18 12:39:07 2023 daemon.notice netifd: cellwwan (6344): Waiting for network registration
Fri Aug 18 12:39:08 2023 daemon.notice netifd: cellwwan (6344): Starting network cellwwan
Fri Aug 18 12:39:08 2023 daemon.notice netifd: cellwwan (6344): Unable to connect IPv4
Fri Aug 18 12:39:08 2023 daemon.notice netifd: cellwwan (6431): Stopping network cellwwan
Fri Aug 18 12:39:08 2023 daemon.notice netifd: cellwwan (6431): Command failed: ubus call network.interface notify_proto { "action": 0, "link-up": false, "keep": false, "interface": "cellwwan" } (Permission denied)

Please show the output of cat /sys/kernel/debug/usb/devices and interface configuration from /etc/config/network

Here's my usb devices:

root@OpenWrt:/# cat /sys/kernel/debug/usb/devices

T:  Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#=  1 Spd=480  MxCh= 1
B:  Alloc=  0/800 us ( 0%), #Int=  0, #Iso=  0
D:  Ver= 2.00 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1
P:  Vendor=1d6b ProdID=0002 Rev= 5.10
S:  Manufacturer=Linux 5.10.176 ehci_hcd
S:  Product=EHCI Host Controller
S:  SerialNumber=101c0000.ehci
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=  0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   4 Ivl=256ms

T:  Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#=  2 Spd=480  MxCh= 0
D:  Ver= 2.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1
P:  Vendor=1bc7 ProdID=1031 Rev= 0.00
S:  Manufacturer=Telit
S:  Product=LE910C1-WWX
S:  SerialNumber=74b8aec
C:* #Ifs= 4 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=500mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=ff Prot=30 Driver=option
E:  Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E:  Ad=01(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 1 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=ff Prot=ff Driver=option
E:  Ad=82(I) Atr=03(Int.) MxPS=  64 Ivl=2ms
E:  Ad=83(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E:  Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 2 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=fe Prot=ff Driver=option
E:  Ad=84(I) Atr=03(Int.) MxPS=  64 Ivl=2ms
E:  Ad=85(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E:  Ad=03(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 3 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=ff Prot=ff Driver=qmi_wwan
E:  Ad=86(I) Atr=03(Int.) MxPS=  64 Ivl=2ms
E:  Ad=87(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E:  Ad=04(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms

T:  Bus=02 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#=  1 Spd=12   MxCh= 1
B:  Alloc=  0/900 us ( 0%), #Int=  0, #Iso=  0
D:  Ver= 1.10 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 MxPS=64 #Cfgs=  1
P:  Vendor=1d6b ProdID=0001 Rev= 5.10
S:  Manufacturer=Linux 5.10.176 ohci_hcd
S:  Product=Generic Platform OHCI controller
S:  SerialNumber=101c1000.ohci
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=  0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E:  Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS=   2 Ivl=255ms

And my network file:

root@OpenWrt:/# cat /etc/config/network

config interface 'loopback'
        option device 'lo'
        option proto 'static'
        option ipaddr '127.0.0.1'
        option netmask '255.0.0.0'

config globals 'globals'
        option ula_prefix 'fd1a:91f5:514c::/48'

config device
        option name 'br-lan'
        option type 'bridge'
        list ports 'eth0.1'

config interface 'lan'
        option device 'br-lan'
        option proto 'static'
        option ipaddr '192.168.5.1'
        option netmask '255.255.255.0'
        option ip6assign '60'

config device
        option name 'eth0.2'
        option macaddr '40:d6:3c:69:49:b8'

config interface 'wan'
        option device 'eth0.2'
        option proto 'dhcp'

config interface 'wan6'
        option device 'eth0.2'
        option proto 'dhcpv6'

config switch
        option name 'switch0'
        option reset '1'
        option enable_vlan '1'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '1'
        option ports '1 2 3 4 6t'

config switch_vlan
        option device 'switch0'
        option vlan '2'
        option ports '0 6t'

config interface 'wwan'
        option proto 'dhcp'

config interface 'cellwwan'
        option device '/dev/cdc-wdm0'
        option apn 'super'
        option proto 'qmi'
        option defaultgateway '1'
        option auto '0'
        option autoconnect '0'
        option dhcp '0'
        option pdptype 'ipv4v6'

Try "IP" here. Perform a power toggle after making all the changes.
BTW, does another SIM work in this modem with this configuration (with correct APN of course)?

When you are completely stuck with QMI, you can switch to ECM.

You could check the configured APNs with AT+CGDCONT?.
Context id 0 or 1 is usually the default APN. The default APN is used during modem power up.

I think qmicli have some command to check this as well. But I don´t remember the exact syntax, something with profiles.

1 Like