Optimized build for the TP-Link C2600 / Netgear R7x00 / Linksys EA8500


#92

worked finally but reseted gui to bootstrap without dropdown access to put it back to material, another very strange where is ssh configuration? it supposed to be on administration tab, but there is only password changer, Wifi works as should, maxed TX power to 30dbm ,didnt checked samba speed yet!

ps ssh no access, doesnt accept any password, not even root


#93

I use openssh afaik luci only supports dropbear. As stated in OP password is changemenow. I can change it just fine when testing here.


#94

i cant change it without reseting theme already theme has stuck to default and the dropdown changer on system tab is bugged, i am afraid to reflash firmware because i need the second partition set to factory till i finish testing the build, but i need from you to tell me how to access the opessh server inside the router (EA-8500) i cannot find a way to do it.


#95

Log in through ssh user root with password changemenow and change it with the command passwd.


#96

tried not accepting it,whatever combination of user and password i put its not accepting it, only with drophbear i can have access i am installing dropbear to fix it,enable openssh and then uninstalling . To be honest i dont need openssh so much but i dont want to spare the ram their packages are using, maybe would be better next time to use dropbear when you are building the firmware and let users to install if they need the packages of openssh (they are quite big!!), i think even if someone wants openssh needs dropbear first to create the certificates.i am not expert, maybe i am wrong but all articles i read about openssh installation are starting with dropbear!


#97

Like I said it works fine here, don't know what's going on with your router as I can't replicate. Did you do a clean install?

OpenSSH does much faster file transfers than Dropbear, and has lots more features. There's no reason to go with Dropbear, but if you want it just clone my repo and build yourself with the package set you want.


#98

From your description it sounds like a problem with the "material" CSS theme for luci, which wouldn't be overly surprising (bootstrap and openwrt are the only ones that get real attention, material is mostly maintained on a patches welcome basis).


#99

Are there configuration options for dns over https (doh) such as the dns provider?


#100

@cascadingstyletrees

Sure, look at /etc/config/https_dns_proxy.


#101

EDIT: Uploaded new build

r8520:
- rebased on master
- rolled back to ath10k (non ct version) due to crashes with the new driver
- use Cloudflare 1.1.1.1 DNS server by default

r8532:
- included irqbalance and updated set_cpu_affinity script (now actually works)
- added patch to enlarge flash partition on r7500

#102

hi, I need some help, can't make router connect as wireless client with one specific 5ghz network ( ddwrt or stock netgear can do that without any problem )

Wed Dec  5 02:25:16 2018 user.notice firewall: Reloading firewall due to ifup of wwan2 (wlan1)
Wed Dec  5 02:25:26 2018 daemon.notice hostapd: wlan1-1: AP-STA-CONNECTED xx:xx:xx:xx:xx:xx
Wed Dec  5 02:25:27 2018 daemon.info dnsmasq-dhcp[2838]: DHCPDISCOVER(br-lan) xx:xx:xx:xx:xx:xx
Wed Dec  5 02:25:27 2018 daemon.info dnsmasq-dhcp[2838]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.3.124 xx:xx:xx:xx:xx:xx
Wed Dec  5 02:25:27 2018 daemon.info dnsmasq-dhcp[2838]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.3.124 xx:xx:xx:xx:xx:xx
Wed Dec  5 02:25:27 2018 daemon.info dnsmasq-dhcp[2838]: DHCPACK(br-lan) 192.168.3.124 xx:xx:xx:xx:xx:xx Galaxy-Note9
Wed Dec  5 02:26:03 2018 kern.info kernel: [  502.014669] wlan0: authenticate with xx:xx:xx:xx:xx:xx
Wed Dec  5 02:26:03 2018 kern.info kernel: [  502.021593] wlan0: send auth to xx:xx:xx:xx:xx:xx (try 1/3)
Wed Dec  5 02:26:03 2018 kern.info kernel: [  502.022430] wlan0: authenticated
Wed Dec  5 02:26:03 2018 kern.info kernel: [  502.035873] wlan0: associate with xx:xx:xx:xx:xx:xx (try 1/3)
Wed Dec  5 02:26:03 2018 kern.info kernel: [  502.039244] wlan0: RX AssocResp from xx:xx:xx:xx:xx:xx (capab=0x511 status=0 aid=73)
Wed Dec  5 02:26:03 2018 daemon.notice netifd: Network device 'wlan0' link is up
Wed Dec  5 02:26:03 2018 daemon.notice netifd: Interface 'wwan' has link connectivity
Wed Dec  5 02:26:03 2018 daemon.notice netifd: Interface 'wwan' is setting up now
Wed Dec  5 02:26:03 2018 kern.info kernel: [  502.043095] wlan0: associated
Wed Dec  5 02:26:03 2018 daemon.notice netifd: wwan (9570): udhcpc: started, v1.29.3
Wed Dec  5 02:26:03 2018 kern.debug kernel: [  502.139116] wlan0: Limiting TX power to 30 (30 - 0) dBm as advertised by xx:xx:xx:xx:xx:xx
Wed Dec  5 02:26:03 2018 daemon.notice netifd: wwan (9570): udhcpc: sending discover
Wed Dec  5 02:26:06 2018 daemon.notice netifd: wwan (9570): udhcpc: sending discover
Wed Dec  5 02:26:07 2018 daemon.notice netifd: Network device 'wlan0' link is down
Wed Dec  5 02:26:07 2018 daemon.notice netifd: Interface 'wwan' has link connectivity loss
Wed Dec  5 02:26:07 2018 kern.info kernel: [  506.221260] wlan0: deauthenticated from xx:xx:xx:xx:xx:xx (Reason: 2=PREV_AUTH_NOT_VALID)
Wed Dec  5 02:26:07 2018 daemon.notice netifd: wwan (9570): udhcpc: received SIGTERM


#103

Have you tried a snapshot or stable release of OpenWrt? I use the same wireless driver as in stable so there should be no difference. I haven't experienced this problem myself, does it happen with every client?

Found this: https://bugs.openwrt.org/index.php?do=details&task_id=608

Mentions a value in hostapd that you could tro to tweak. Unfortunately not much I can do as I use the same drivers as everyone else (ath10k).


#104

Have you tried a snapshot or stable release of OpenWrt?

Yes, I'm having this problem in OpenWrt, even latest stable,

I haven't experienced this problem myself, does it happen with every client?

The Router is the problematic client, of another master router that works ok for every other client.

I configured using just luci, will try to look for hidden settings now.


#105

I apologise in advance for this post being quite the ways off topic.
I have a TP-Link C2300 would the build for the TP-Link C2600 be compatible?


#106

According to wikidevi it's a broadcom router, so no.