Nanostation AC loco dfs?

Did anyone a ubiquiti nanostation ac loco work on a dfs channel ?
https://openwrt.org/toh/ubiquiti/ubiquiti_nanostation_ac_loco
In case of yes pleas add a link to a working image. All my images based on master did not work on dfs chanels same on ipq40xx B1300 is ther a problem with dfs chanels an openwrt ?

Yes it does. First I strongly recommend changing to the non-ct ath10k kmod and firmware. The -ct will crash the ac loco for lack of RAM.

The country code must be set (and of course your country must allow DFS).

I have not been able to run simultaneous AP and STA on a DFS channel. Either one by itself will work.

yes in ap it works bur not in mesh

Thu Aug 8 18:39:33 2019 user.notice mac80211: Failed command: iw dev wlan0 set channel 100 VHT80
Thu Aug 8 18:39:34 2019 kern.warn kernel: [ 188.519409] ath10k_pci 0000:00:00.0: pdev param 0 not supported by firmware
Thu Aug 8 18:39:34 2019 kern.info kernel: [ 188.542171] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.notice wpa_supplicant[2770]: Successfully initialized wpa_supplicant
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.err wpa_supplicant[2770]: Line 7: too large mode (value=5 max_value=4)
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.err wpa_supplicant[2770]: Line 7: failed to parse mode '5'.
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.err wpa_supplicant[2770]: Line 8: unknown network field 'mesh_fwding'.
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.err wpa_supplicant[2770]: Line 9: unknown network field 'mesh_rssi_threshold'.
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.err wpa_supplicant[2770]: Line 16: failed to parse network block.
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.err wpa_supplicant[2770]: Failed to read or parse configuration '/var/run/wpa_supplicant-wlan0.conf'.
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.notice netifd: radio0 (2692): cat: can't open '/var/run/wpa_supplicant-wlan0.pid': No such file or directory
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.notice netifd: radio0 (2692): WARNING (wireless_add_process): executable path /usr/sbin/wpad does not match process path (/proc/exe)
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.notice netifd: radio0 (2692): Command failed: Invalid argument
Thu Aug 8 18:39:34 2019 daemon.notice netifd: radio0 (2692): Interface 0 setup failed: WPA_SUPPLICANT_FAILED
Thu Aug 8 18:39:35 2019 daemon.notice netifd: radio0 (2692): command failed: Link has been severed (-67)
Thu Aug 8 18:39:35 2019 user.notice mac80211: Failed command: iw dev wlan0 set mesh_param mesh_rssi_threshold 0
Thu Aug 8 18:39:35 2019 daemon.notice netifd: radio0 (2692): command failed: Link has been severed (-67)
Thu Aug 8 18:39:35 2019 user.notice mac80211: Failed command: iw dev wlan0 set mesh_param mesh_fwding 0

i thinking that this is the problem
daemon.err wpa_supplicant[2770]: Line 7: too large mode (value=5 max_value=4) and go on, thx for help

Those errors seem to show that the wpad you are running is a stripped version that does not support mesh. Replace it with wpad-mesh.

Are you able to mesh on a non-DFS channel?

yesnon a non DFS channel ther is no problem

This is the config for ch36 working.

config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option hwmode '11a'
option path 'pci0000:00/0000:00:00.0'
option htmode 'VHT80'
option legacy_rates '0'
option country 'DE'
option channel '36'

config wifi-iface 'default_radio0'
option device 'radio0'
option encryption 'none'
option network 'OLSR'
option mesh_rssi_threshold '0'
option mode 'mesh'
option mesh_fwding '0'
option mesh_id 'intern-ch36.net'

and the config for ch.100 there are not working.
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option hwmode '11a'
option path 'pci0000:00/0000:00:00.0'
option htmode 'VHT80'
option legacy_rates '0'
option country 'DE'
option channel '100'

config wifi-iface 'default_radio0'
option device 'radio0'
option encryption 'none'
option network 'OLSR'
option mesh_rssi_threshold '0'
option mode 'mesh'
option mesh_fwding '0'
option mesh_id 'intern-ch100.net'

I am running on openwrt 1907 Kernel 4.14.133 and the no ct driver