Make img failed at "Download failed. "

Hi,
I just follow the "Quick Image Building Guide"

git clone https://git.lede-project.org/source.git lede
cd lede
./scripts/feeds update -a
./scripts/feeds install -a
make defconfig
make menuconfig

After setting target, I didn't change anything. But make failed. I'm sure my network is accessible to internet.
Can anyone help me?

aimer@MBCMPL12:~/lede$ make V=s
make[1]: Entering directory /home/aimer/lede' make[2]: Entering directory/home/aimer/lede'

  • mkdir -p /home/aimer/lede/staging_dir/target-mipsel_24kc_musl
  • cd /home/aimer/lede/staging_dir/target-mipsel_24kc_musl
  • mkdir -p bin lib include stamp
    mkdir -p /home/aimer/lede/build_dir/target-mipsel_24kc_musl/stamp
    touch /home/aimer/lede/staging_dir/target-mipsel_24kc_musl/.prepared
  • mkdir -p /home/aimer/lede/staging_dir/host
  • cd /home/aimer/lede/staging_dir/host
  • mkdir -p bin lib include stamp
    mkdir -p /home/aimer/lede/build_dir/host/stamp /home/aimer/lede/staging_dir/host/include/sys
    install -m0644 /home/aimer/lede/tools/include/.h /home/aimer/lede/staging_dir/host/include/
    install -m0644 /home/aimer/lede/tools/include/sys/
    .h /home/aimer/lede/staging_dir/host/include/sys/
    ln -sf lib /home/aimer/lede/staging_dir/host/lib64
    touch /home/aimer/lede/staging_dir/host/.prepared
    make[3]: Entering directory /home/aimer/lede/tools/flock' make[3]: Leaving directory/home/aimer/lede/tools/flock'
    make[3]: Entering directory /home/aimer/lede/tools/sed' make[3]: Leaving directory/home/aimer/lede/tools/sed'
    make[3]: Entering directory /home/aimer/lede/tools/xz' mkdir -p /home/aimer/lede/dl SHELL= flock /home/aimer/lede/tmp/.xz-5.2.3.tar.bz2.flock -c ' /home/aimer/lede/scripts/download.pl "/home/aimer/lede/dl" "xz-5.2.3.tar.bz2" "fd9ca16de1052aac899ad3495ad20dfa906c27b4a5070102a2ec35ca3a4740c1" "" "@SF/lzmautils" "http://tukaani.org/xz" ' % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- 0:00:20 --:--:-- 0Warning: Transient problem: timeout Will retry in 1 seconds. 5 retries left. % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- 0:00:20 --:--:-- 0Warning: Transient problem: timeout Will retry in 2 seconds. 4 retries left. % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- 0:00:20 --:--:-- 0Warning: Transient problem: timeout Will retry in 4 seconds. 3 retries left. % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- 0:00:20 --:--:-- 0Warning: Transient problem: timeout Will retry in 8 seconds. 2 retries left. % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- 0:00:20 --:--:-- 0Warning: Transient problem: timeout Will retry in 16 seconds. 1 retries left. % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- 0:00:20 --:--:-- 0curl: (28) connect() timed out! Download failed. No more mirrors to try - giving up. make[3]: *** [/home/aimer/lede/dl/xz-5.2.3.tar.bz2] Error 2 make[3]: Leaving directory/home/aimer/lede/tools/xz'
    make[2]: *** [tools/xz/compile] Error 2
    make[2]: Leaving directory /home/aimer/lede' make[1]: *** [/home/aimer/lede/staging_dir/target-mipsel_24kc_musl/stamp/.tools_compile_yynyyyyynyyyyynyynnyyyynyyyyyyyyyyyyyyynyynynnyyynnny] Error 2 make[1]: Leaving directory/home/aimer/lede'
    make: *** [world] Error 1

That's a connectivity issue on your end, please try again.
Also, are you perhaps behind a proxy?

Thanks your reply.
I tried more twice and they are the same.
I didn't setting proxy on my linux. But I'm not sure AP router has proxy or not ( I can't check it. It's not mine. )

Okay.. I can't ping the website....

aimer@MBCMPL12:~/lede$ ping tukaani.org
PING tukaani.org (84.34.147.45) 56(84) bytes of data.
^C^C
--- tukaani.org ping statistics ---
79 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 78014ms

I download it by manually and seems everything is fine now.

It uses sourceforge by default and that also failed so I'm still going to say that it's something isolated to your network/ISP. Anyhow, good that you got it sorted out.

Thanks diizzy :slight_smile: