LTE not coming up With SLM770A in MT7621 board

Iam trying to install SLM770A module in MT7621 kernal 5.6.179
LTE interface is not coming up iam getting the below errors during debugging can you please help me to solve this issue

Sat Apr 6 14:53:10 2024 kern.warn kernel: [ 4740.344084] REJECT wan in: IN=wan OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:90:61:ae:d4:e5:9a:08:00 SRC=172.16.0.182 DST=172.16.0.255 LEN=78 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=128 ID=48256 PROTO=UDP SPT=137 DPT=137 LEN=58
Sat Apr 6 14:53:11 2024 kern.warn kernel: [ 4741.102166] REJECT wan in: IN=wan OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:90:61:ae:d4:e5:9a:08:00 SRC=172.16.0.182 DST=172.16.0.255 LEN=78 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=128 ID=48257 PROTO=UDP SPT=137 DPT=137 LEN=58
Sat Apr 6 14:53:11 2024 kern.warn kernel: [ 4741.853389] REJECT wan in: IN=wan OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:90:61:ae:d4:e5:9a:08:00 SRC=172.16.0.182 DST=172.16.0.255 LEN=78 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=128 ID=48258 PROTO=UDP SPT=137 DPT=137 LEN=58
Sat Apr 6 14:53:13 2024 kern.warn kernel: [ 4743.653509] REJECT wan in: IN=wan OUT= MAC=ff:ff:ff:ff:ff:ff:40:62:31:11:a8:8f:08:00 SRC=0.0.0.0 DST=255.255.255.255 LEN=320 TOS=0x00 PREC=0xC0 TTL=64 ID=0 PROTO=UDP SPT=68 DPT=67 LEN=300
Sat Apr 6 14:53:15 2024 local2.info chat[27817]: AT+CSQ^M^M
Sat Apr 6 14:53:15 2024 local2.info chat[27817]: +CSQ: 31,99^M
Sat Apr 6 14:53:15 2024 local2.info chat[27817]: ^M
Sat Apr 6 14:53:15 2024 local2.info chat[27817]: OK
Sat Apr 6 14:53:15 2024 local2.info chat[27817]: -- got it
Sat Apr 6 14:53:15 2024 local2.info chat[27817]: send (ATD99**1#^M)
Sat Apr 6 14:53:15 2024 local2.info chat[27817]: expect (CONNECT)
Sat Apr 6 14:53:15 2024 local2.info chat[27817]: ^M^M
Sat Apr 6 14:53:15 2024 local2.info chat[27817]:
Sat Apr 6 14:53:24 2024 local2.info chat[27817]: AT+CREG=2^M^M
Sat Apr 6 14:53:24 2024 local2.info chat[27817]: OK^M
Sat Apr 6 14:53:34 2024 local2.info chat[27817]: AT+CREG?^M^M
Sat Apr 6 14:53:34 2024 local2.info chat[27817]: +CREG: 2,11,"0018","11351a"^M
Sat Apr 6 14:53:34 2024 local2.info chat[27817]: ^M
Sat Apr 6 14:53:34 2024 local2.info chat[27817]: OK^M
Sat Apr 6 14:53:44 2024 local2.info chat[27817]: AT+COPS?^M^M
Sat Apr 6 14:53:44 2024 local2.info chat[27817]: +COPS: 0^M
Sat Apr 6 14:53:44 2024 local2.info chat[27817]: ^M
Sat Apr 6 14:53:44 2024 local2.info chat[27817]: OK^M
Sat Apr 6 14:53:45 2024 local2.info chat[27817]: alarm
Sat Apr 6 14:53:45 2024 local2.info chat[27817]: Failed
Sat Apr 6 14:53:45 2024 daemon.err pppd[27816]: Connect script failed
Sat Apr 6 14:53:46 2024 daemon.info pppd[27816]: Exit.
Sat Apr 6 14:53:46 2024 daemon.notice netifd: Interface 'LTE1' is now down

where is the error

Please start from posting the output of cat /sys/kernel/debug/usb/devices
Use </> button for formatting.

root@SY-1nSj1683670040:/tmp# cat /sys/kernel/debug/usb/devices

T: Bus=01 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#= 1 Spd=480 MxCh= 2
B: Alloc= 0/800 us ( 0%), #Int= 0, #Iso= 0
D: Ver= 2.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=01 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=1d6b ProdID=0002 Rev= 5.10
S: Manufacturer=Linux 5.10.179 xhci-hcd
S: Product=xHCI Host Controller
S: SerialNumber=1e1c0000.xhci
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr= 0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 4 Ivl=256ms

T: Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=01 Cnt=01 Dev#= 3 Spd=480 MxCh= 4
D: Ver= 2.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=02 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=1a86 ProdID=8091 Rev= 2.30
S: Product=USB HUB
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=100mA
I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=01 Driver=hub
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 1 Ivl=256ms
I:* If#= 0 Alt= 1 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=02 Driver=hub
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 1 Ivl=256ms

T: Bus=01 Lev=02 Prnt=03 Port=01 Cnt=01 Dev#= 4 Spd=480 MxCh= 0
D: Ver= 2.00 Cls=ef(misc ) Sub=02 Prot=01 MxPS=64 #Cfgs= 1
P: Vendor=2dee ProdID=4d57 Rev= 1.00
S: Manufacturer=Marvell
S: Product=Mobile Composite Device Bus
S: SerialNumber=200806006809080000
C:* #Ifs= 6 Cfg#= 1 Atr=c0 MxPwr=500mA
A: FirstIf#= 0 IfCount= 2 Cls=e0(wlcon) Sub=01 Prot=03
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=e0(wlcon) Sub=01 Prot=03 Driver=option
E: Ad=87(I) Atr=03(Int.) MxPS= 64 Ivl=4096ms
I:* If#= 1 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=0a(data ) Sub=00 Prot=00 Driver=option
E: Ad=83(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=0c(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 2 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=option
E: Ad=82(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=0b(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 3 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=option
E: Ad=88(I) Atr=03(Int.) MxPS= 64 Ivl=4096ms
E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=0a(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 4 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=option
E: Ad=89(I) Atr=03(Int.) MxPS= 64 Ivl=4096ms
E: Ad=86(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=0f(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
I:* If#= 5 Alt= 0 #EPs= 2 Cls=ff(vend.) Sub=00 Prot=00 Driver=option
E: Ad=85(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms
E: Ad=0e(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms

T: Bus=02 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#= 1 Spd=5000 MxCh= 1
B: Alloc= 0/800 us ( 0%), #Int= 0, #Iso= 0
D: Ver= 3.00 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=03 MxPS= 9 #Cfgs= 1
P: Vendor=1d6b ProdID=0003 Rev= 5.10
S: Manufacturer=Linux 5.10.179 xhci-hcd
S: Product=xHCI Host Controller
S: SerialNumber=1e1c0000.xhci
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr= 0mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
E: Ad=81(I) Atr=03(Int.) MxPS= 4 Ivl=256ms

T: Bus=02 Lev=01 Prnt=01 Port=00 Cnt=01 Dev#= 2 Spd=5000 MxCh= 0
D: Ver= 3.00 Cls=00(>ifc ) Sub=00 Prot=00 MxPS= 9 #Cfgs= 2
P: Vendor=0bda ProdID=8153 Rev=31.00
S: Manufacturer=Realtek
S: Product=USB 10/100/1000 LAN
S: SerialNumber=000000000000
C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=a0 MxPwr=288mA
I:* If#= 0 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=ff Prot=00 Driver=r8152
E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS=1024 Ivl=0ms
E: Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS=1024 Ivl=0ms
E: Ad=83(I) Atr=03(Int.) MxPS= 2 Ivl=16ms
C: #Ifs= 2 Cfg#= 2 Atr=a0 MxPwr=288mA
I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=02(comm.) Sub=06 Prot=00 Driver=
E: Ad=83(I) Atr=03(Int.) MxPS= 16 Ivl=16ms
I: If#= 1 Alt= 0 #EPs= 0 Cls=0a(data ) Sub=00 Prot=00 Driver=
I: If#= 1 Alt= 1 #EPs= 2 Cls=0a(data ) Sub=00 Prot=00 Driver=
E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS=1024 Ivl=0ms
E: Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS=1024 Ivl=0ms

That is incorrect - RNDIS interface occupied by option driver.

Have you done anything special for this modem? Are you running the latest official OpenWrt firmware?

Or even ...

yes we are developing a WWAN router
but the SLM module is not working as per requirements but the SLM 750 modules a re working perfectly

Ok, then probably not official Openwrt ...

any port change is required between module and board

Now SIM is up by using rndis dialling but data tranfer not happening please help me