Linksys wrt1900acs - wifi not associated


#1

Hello,

I’m tyding this on my phone and will come back with log files later today.
The issue seems to be wifi radio0 and radio1. The First time radio0 or wlan0 got disconnected and saying not associated. Reboot of the router solved the issue.
Today it was radio1 or wlan1 that got the same problem. The last one is 2.4ghz wifi.
A restart solved the problem.
I’ve set country code in advamced settings. There is no guest wifi.
Any hints or tips beside doing a reboot every night?

EDIT: now my 5ghz network failed again. What logs should I post if anyone wants to read?


#2

The ones with errors.


#3

Long log file coming up. Not that long because I couldn't paste everything.
I did a reboot of the router and the log file said january 25th, when the router came back up it got the correct date which was januray 26th. Thats doesnt show because the log file was 75000 characters..

Look for br-lan: port 2(wlan0) entered blocking state for instance.
A couple of hours later the same issue happend with wlan1 (2.4ghz).

EDIT: january 28th my linksys wrt1900acs has not had any issues in 1 day and 21 hours.
I will come back here with info if anything happen.

Fri Jan 25 12:41:47 2019 kern.info kernel: [   17.284875] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
Fri Jan 25 12:41:47 2019 kern.debug kernel: [   17.407956] ieee80211 phy1: change: 0xffffffff
Fri Jan 25 12:41:48 2019 kern.info kernel: [   17.472082] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan1: link is not ready
Fri Jan 25 12:41:48 2019 kern.info kernel: [   17.478197] br-lan: port 2(wlan0) entered blocking state
Fri Jan 25 12:41:48 2019 kern.info kernel: [   17.483623] br-lan: port 2(wlan0) entered disabled state
Fri Jan 25 12:41:48 2019 kern.info kernel: [   17.489160] device wlan0 entered promiscuous mode
Fri Jan 25 12:41:48 2019 daemon.notice hostapd: wlan0: interface state UNINITIALIZED->COUNTRY_UPDATE
Fri Jan 25 12:41:48 2019 kern.info kernel: [   17.495478] br-lan: port 3(wlan1) entered blocking state
Fri Jan 25 12:41:48 2019 kern.info kernel: [   17.500847] br-lan: port 3(wlan1) entered disabled state
Fri Jan 25 12:41:48 2019 kern.info kernel: [   17.506424] device wlan1 entered promiscuous mode
Fri Jan 25 12:41:48 2019 kern.info kernel: [   17.511302] br-lan: port 3(wlan1) entered blocking state
Fri Jan 25 12:41:48 2019 kern.info kernel: [   17.516645] br-lan: port 3(wlan1) entered forwarding state
Fri Jan 25 12:41:48 2019 daemon.notice hostapd: wlan1: interface state UNINITIALIZED->COUNTRY_UPDATE



Davidc502- wrt1200ac wrt1900acx wrt3200acm wrt32x builds
#4

I am having same issue, 5ghz wifi drops and 2ghz sometimes doesn't work either, any ideas?