EAP225-Outdoor no response on network port, bricked?

Hi,

I've followed the instructions here:
https://git.openwrt.org/?p=openwrt/openwrt.git;a=commit;h=4f86edf477edbc0f20b5a49a69f658fa82158284

to install OpenWRT on the TP-Link EAP225-Outdoor.

Now, when it boots its LED starts with:
green orange green -> fast green blink -> slow green blink -> solid green.

Unfortunately, I don't seem to be able to connect to it via the ethernet port. I've used wireshark to see if any packets are exchanged (ARP, broadcasts, etc.) but I see absolutely nothing. I'm also not able to establish any connection via TFTP during boot.

Any idea how to proceed and/or unbrick the device is greatly appreciated!

Thanks!

I managed to access the serial port. Here's the bootlog:

U-Boot 1.1.4--LSDK-10.2-00082-4 (Jul  3 2018 - 16:11:24)

board956x - Dragonfly 1.0DRAM:  
sri
ath_ddr_initial_config(287): (ddr2 init)
ath_ddr_initial_config: DDR_EMR2_ADDRESS=0x180000bc, EMR2 value=0x80
ath_sys_frequency: ref_clk 25000000
ath_sys_frequency: cpu 775 ddr 650 ahb 258
Tap values = (0x11, 0x11, 0x11, 0x11)
128 MB
Top of RAM usable for U-Boot at: 88000000
Reserving 165k for U-Boot at: 87fd4000
Reserving 192k for malloc() at: 87fa4000
Reserving 44 Bytes for Board Info at: 87fa3fd4
Reserving 36 Bytes for Global Data at: 87fa3fb0
Reserving 128k for boot params() at: 87f83fb0
Stack Pointer at: 87f83f98
Now running in RAM - U-Boot at: 87fd4000
Flash Manuf Id 0x1c, DeviceId0 0x70, DeviceId1 0x18
flash size 16MB, sector count = 256
Flash: 16 MB
*** Warning - bad CRC, using default environment

In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Setting 0x181162c0 to 0x50a02100
Hit Ctrl+B to stop autoboot:  2  1  0 
Loading .text @ 0x80060000 (2039254 bytes)
## Starting application at 0x80060000 ...



OpenWrt kernel loader for AR7XXX/AR9XXX

Copyright (C) 2011 Gabor Juhos <juhosg@openwrt.org>

Decompressing kernel... done!

Starting kernel at 80060000...


[    0.000000] Linux version 5.4.111 (builder@buildhost) (gcc version 8.4.0 (OpenWrt GCC 8.4.0 r16046-59980f7aaf)) #0 Sun Apr 18 10:06:57 2021
[    0.000000] printk: bootconsole [early0] enabled
[    0.000000] CPU0 revision is: 00019750 (MIPS 74Kc)
[    0.000000] MIPS: machine is TP-Link EAP225-Outdoor v1
[    0.000000] SoC: Qualcomm Atheros QCA956X ver 1 rev 0
[    0.000000] Initrd not found or empty - disabling initrd
[    0.000000] Primary instruction cache 64kB, VIPT, 4-way, linesize 32 bytes.
[    0.000000] Primary data cache 32kB, 4-way, VIPT, cache aliases, linesize 32 bytes
[    0.000000] Zone ranges:
[    0.000000]   Normal   [mem 0x0000000000000000-0x0000000007ffffff]
[    0.000000] Movable zone start for each node
[    0.000000] Early memory node ranges
[    0.000000]   node   0: [mem 0x0000000000000000-0x0000000007ffffff]
[    0.000000] Initmem setup node 0 [mem 0x0000000000000000-0x0000000007ffffff]
[    0.000000] Built 1 zonelists, mobility grouping on.  Total pages: 32480
[    0.000000] Kernel command line: console=ttyS0,115200n8 rootfstype=squashfs,jffs2
[    0.000000] Dentry cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes, linear)
[    0.000000] Inode-cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes, linear)
[    0.000000] Writing ErrCtl register=00000000
[    0.000000] Readback ErrCtl register=00000000
[    0.000000] mem auto-init: stack:off, heap alloc:off, heap free:off
[    0.000000] Memory: 122248K/131072K available (5216K kernel code, 190K rwdata, 684K rodata, 1196K init, 205K bss, 8824K reserved, 0K cma-reserved)
[    0.000000] SLUB: HWalign=32, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=1, Nodes=1
[    0.000000] NR_IRQS: 51
[    0.000000] random: get_random_bytes called from 0x80655984 with crng_init=0
[    0.000000] CPU clock: 775.000 MHz
[    0.000000] clocksource: MIPS: mask: 0xffffffff max_cycles: 0xffffffff, max_idle_ns: 4932285024 ns
[    0.000007] sched_clock: 32 bits at 387MHz, resolution 2ns, wraps every 5541893118ns
[    0.008232] Calibrating delay loop... 385.02 BogoMIPS (lpj=770048)
[    0.046713] pid_max: default: 32768 minimum: 301
[    0.051716] Mount-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes, linear)
[    0.059422] Mountpoint-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes, linear)
[    0.071449] clocksource: jiffies: mask: 0xffffffff max_cycles: 0xffffffff, max_idle_ns: 7645041785100000 ns
[    0.081768] futex hash table entries: 256 (order: -1, 3072 bytes, linear)
[    0.089049] pinctrl core: initialized pinctrl subsystem
[    0.096908] NET: Registered protocol family 16
[    0.124018] workqueue: max_active 576 requested for napi_workq is out of range, clamping between 1 and 512
[    0.137557] clocksource: Switched to clocksource MIPS
[    0.144051] NET: Registered protocol family 2
[    0.149520] tcp_listen_portaddr_hash hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes, linear)
[    0.158405] TCP established hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes, linear)
[    0.166498] TCP bind hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes, linear)
[    0.173940] TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 1024)
[    0.180777] UDP hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes, linear)
[    0.187719] UDP-Lite hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes, linear)
[    0.195377] NET: Registered protocol family 1
[    0.200029] PCI: CLS 0 bytes, default 32
[    0.207740] workingset: timestamp_bits=14 max_order=15 bucket_order=1
[    0.220878] squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher
[    0.227068] jffs2: version 2.2 (NAND) (SUMMARY) (LZMA) (RTIME) (CMODE_PRIORITY) (c) 2001-2006 Red Hat, Inc.
[    0.250144] Block layer SCSI generic (bsg) driver version 0.4 loaded (major 251)
[    0.261378] pinctrl-single 1804002c.pinmux: 544 pins, size 68
[    0.268477] Serial: 8250/16550 driver, 16 ports, IRQ sharing enabled
[    0.277361] printk: console [ttyS0] disabled
[    0.281958] 18020000.uart: ttyS0 at MMIO 0x18020000 (irq = 9, base_baud = 1562500) is a 16550A
[    0.291070] printk: console [ttyS0] enabled
[    0.291070] printk: console [ttyS0] enabled
[    0.300132] printk: bootconsole [early0] disabled
[    0.300132] printk: bootconsole [early0] disabled
[    0.319234] spi-nor spi0.0: en25qh128 (16384 Kbytes)
[    0.324475] 7 fixed-partitions partitions found on MTD device spi0.0
[    0.331049] Creating 7 MTD partitions on "spi0.0":
[    0.336026] 0x000000000000-0x000000020000 : "u-boot"
[    0.342097] 0x000000020000-0x000000030000 : "partition-table"
[    0.348913] 0x000000030000-0x000000040000 : "info"
[    0.354747] 0x000000040000-0x000000dc0000 : "firmware"
[    0.364877] 2 elf-loader-fw partitions found on MTD device firmware
[    0.371407] Creating 2 MTD partitions on "firmware":
[    0.376554] 0x000000000000-0x000000200000 : "kernel"
[    0.382544] 0x000000200000-0x000000d80000 : "rootfs"
[    0.388524] mtd: device 5 (rootfs) set to be root filesystem
[    0.396087] 1 squashfs-split partitions found on MTD device rootfs
[    0.402540] 0x0000005a0000-0x000000d80000 : "rootfs_data"
[    0.408995] 0x000000dc0000-0x000000df0000 : "config"
[    0.415028] 0x000000f30000-0x000000ff0000 : "log"
[    0.420812] 0x000000ff0000-0x000001000000 : "art"
[    0.428368] libphy: Fixed MDIO Bus: probed
[    1.165549] random: fast init done
[    1.385930] libphy: ag71xx_mdio: probed
[    1.392016] ag71xx 19000000.eth: connected to PHY at mdio.0:04 [uid=004dd074, driver=Atheros 8031 ethernet]
[    1.402673] eth0: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4, mode: sgmii
[    1.409405] i2c /dev entries driver
[    1.415087] NET: Registered protocol family 10
[    1.424755] Segment Routing with IPv6
[    1.428694] NET: Registered protocol family 17
[    1.433392] bridge: filtering via arp/ip/ip6tables is no longer available by default. Update your scripts to load br_netfilter if you need this.
[    1.446783] 8021q: 802.1Q VLAN Support v1.8
[    1.451952] PCI host bridge /ahb/pcie-controller@18250000 ranges:
[    1.458322]  MEM 0x0000000012000000..0x0000000013ffffff
[    1.463727]   IO 0x0000000000000000..0x0000000000000000
[    1.469291] PCI host bridge to bus 0000:00
[    1.473572] pci_bus 0000:00: root bus resource [mem 0x12000000-0x13ffffff]
[    1.480675] pci_bus 0000:00: root bus resource [io  0x0000]
[    1.486443] pci_bus 0000:00: root bus resource [??? 0x00000000 flags 0x0]
[    1.493459] pci_bus 0000:00: No busn resource found for root bus, will use [bus 00-ff]
[    1.501684] pci 0000:00:00.0: [168c:0056] type 00 class 0x028000
[    1.507949] pci 0000:00:00.0: reg 0x10: [mem 0x00000000-0x001fffff 64bit]
[    1.515090] pci 0000:00:00.0: PME# supported from D0 D3hot
[    1.521766] pci_bus 0000:00: busn_res: [bus 00-ff] end is updated to 00
[    1.528628] pci 0000:00:00.0: BAR 0: assigned [mem 0x12000000-0x121fffff 64bit]
[    1.537090] hctosys: unable to open rtc device (rtc0)
[    1.547847] VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:5.
[    1.561901] Freeing unused kernel memory: 1196K
[    1.566604] This architecture does not have kernel memory protection.
[    1.573253] Run /sbin/init as init process
[    2.183362] init: Console is alive
[    2.187188] init: - watchdog -
[    3.277796] kmodloader: loading kernel modules from /etc/modules-boot.d/*
[    3.435985] kmodloader: done loading kernel modules from /etc/modules-boot.d/*
[    3.454273] init: - preinit -
[    4.349250] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[    4.461524] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[    4.493884] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
Press the [f] key and hit [enter] to enter failsafe mode
Press the [1], [2], [3] or [4] key and hit [enter] to select the debug level
[    8.934101] jffs2: notice: (543) jffs2_build_xattr_subsystem: complete building xattr subsystem, 161 of xdatum (10 unchecked, 147 orphan) and 214 of xref (15 dead, 179 orphan) found.
[    8.952537] mount_root: switching to jffs2 overlay
[    8.963341] overlayfs: upper fs does not support tmpfile.
[    8.974721] urandom-seed: Seeding with /etc/urandom.seed
[    9.075000] procd: - early -
[    9.078132] procd: - watchdog -
[    9.707742] procd: - watchdog -
[    9.795185] procd: - ubus -
[    9.897737] urandom_read: 5 callbacks suppressed
[    9.897745] random: ubusd: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[    9.949009] random: ubusd: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[    9.958933] procd: - init -
Please press Enter to activate this console.
[   10.786982] kmodloader: loading kernel modules from /etc/modules.d/*
[   10.991007] Loading modules backported from Linux version v5.10.16-0-gde53befa79cf
[   10.998884] Backport generated by backports.git v5.10.16-1-0-g21d2a1d2
[   11.056778] xt_time: kernel timezone is -0000
[   11.075813] urngd: v1.0.2 started.
[   11.207392] PPP generic driver version 2.4.2
[   11.222312] NET: Registered protocol family 24
[   11.300700] ath10k 5.10 driver, optimized for CT firmware, probing pci device: 0x56.
[   11.322543] ath10k_pci 0000:00:00.0: enabling device (0000 -> 0002)
[   11.329342] ath10k_pci 0000:00:00.0: pci irq legacy oper_irq_mode 1 irq_mode 0 reset_mode 0
[   11.349234] random: crng init done
[   13.940606] ath10k_pci 0000:00:00.0: qca9888 hw2.0 target 0x01000000 chip_id 0x00000000 sub 0000:0000
[   13.950176] ath10k_pci 0000:00:00.0: kconfig debug 0 debugfs 1 tracing 0 dfs 1 testmode 0
[   13.970233] ath10k_pci 0000:00:00.0: firmware ver 10.4b-ct-9888-fW-13-5ae337bb1 api 5 features mfp,peer-flow-ctrl,txstatus-noack,wmi-10.x-CT,ratemask-CT,regdump-CT,txrate-CT,flush-all-CT,pingpong-CT,ch-regs-CT,nop-CT,set-special-CT,tx-rc-CT,cust-stats-CT,txrate2-CT,beacon-cb-CT,wmi-block-ack-CT,wmi-bcn-rc-CT crc32 59e741e7
[   14.307239] ath10k_pci 0000:00:00.0: board_file api 2 bmi_id 0:24 crc32 f228337a
[   16.067630] ath10k_pci 0000:00:00.0: 10.4 wmi init: vdevs: 16  peers: 48  tid: 96
[   16.075402] ath10k_pci 0000:00:00.0: msdu-desc: 2500  skid: 32
[   16.125590] ath10k_pci 0000:00:00.0: wmi print 'P 48/48 V 16 K 144 PH 176 T 186  msdu-desc: 2500  sw-crypt: 0 ct-sta: 0'
[   16.136896] ath10k_pci 0000:00:00.0: wmi print 'free: 114572 iram: 12644 sram: 29508'
[   16.373156] ath10k_pci 0000:00:00.0: htt-ver 2.2 wmi-op 6 htt-op 4 cal pre-cal-file max-sta 32 raw 0 hwcrypto 1
[   16.553434] ieee80211 phy1: Atheros AR9561 Rev:0 mem=0xb8100000, irq=2
[   16.628211] kmodloader: done loading kernel modules from /etc/modules.d/*
[   28.799987] br-lan: port 1(eth0) entered blocking state
[   28.805456] br-lan: port 1(eth0) entered disabled state
[   28.811155] device eth0 entered promiscuous mode

There seems to be a few errors. Any comments, feedback, suggestions are greatly appreciated!

I've connected the EAP225 to my computer with the static ip 192.168.1.2.

Pinging OpenWrt works:
root@OpenWrt:/# ping 192.168.1.1
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1): 56 data bytes
64 bytes from 192.168.1.1: seq=0 ttl=64 time=0.271 ms
64 bytes from 192.168.1.1: seq=1 ttl=64 time=0.251 ms
--- 192.168.1.1 ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 0.251/0.261/0.271 ms

Pinging my computer does not work:
root@OpenWrt:/# ping 192.168.1.2
PING 192.168.1.2 (192.168.1.2): 56 data bytes
--- 192.168.1.2 ping statistics ---
2 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss

Network config:
root@OpenWrt:/# ifconfig 
br-lan    Link encap:Ethernet  HWaddr 60:32:B1:12:B7:A8  
          inet addr:192.168.1.1  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fdf2:6faa:1615::1/60 Scope:Global
          inet6 addr: fe80::6232:b1ff:fe12:b7a8/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:24 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:2168 (2.1 KiB)

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 60:32:B1:12:B7:A8  
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:29 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:2594 (2.5 KiB)
          Interrupt:4 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:210 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:210 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:16880 (16.4 KiB)  TX bytes:16880 (16.4 KiB)

It appears that only the bridge interface has the correct IP assigned.

That's normal.

Have no experience with APs, but If you can't communicate with it over ssh or http(s), check if the firewall's up /etc/init.d/firewall

It turned out that my ethernet cable wasn't working properly (which is weird given that I used it to flash OpenWrt in first place). When I switched to a different one, my ping packets finally when through.. yeay!