DHCP wrong address

hi everyone,
my setup is raspberrypi4+netgear wax214.
i've connected 2 asix88179 adapter on raspy usb3 ports.
on one of them, i've connected netgear AP, and it work well, on the second port i connected my laptop directly and the DHPC gives me an address out of range (router is 192.168.1.1 and it gives me 192.168.25.249). i keep both adapter in the same bridged interface, why it isn't working?
thanks for help

post your /etc/config/network

here you are
thx

config interface 'loopback'
        option device 'lo'
        option proto 'static'
        option ipaddr '127.0.0.1'
        option netmask '255.0.0.0'

config globals 'globals'
        option ula_prefix 'fd27:37fe:b435::/48'

config device
        option name 'br-lan'
        option type 'bridge'
        list ports 'eth1'
        list ports 'eth2'

config interface 'lan'
        option device 'br-lan'
        option proto 'static'
        option ipaddr '192.168.1.1'

Can you execute "brctl show" and post the output here, please?

ok

bridge name     bridge id               STP enabled     interfaces
br-lan          7fff.207bd2d7dd53       no              eth1
                                                        eth2
                                                        phy0-ap0

Hi

i have feeling that you have another DHCP server somewhere in network
start to turn off your network devices, one by one, and reconnect laptop after each power off

2 Likes

Watch the logs, using "logread -f" and renew the IP address on the laptop.

ok guys i'll solved it.
i simply restart bridged interface and now it's working.. :sweat_smile:
thanks for help!
however i'll open another post with another challengin' question.. :rofl:

This topic was automatically closed 10 days after the last reply. New replies are no longer allowed.