DeBrick TPlinkC60

Hello dear OpenWrt friends,

unfortunately I wrote nonsense on the command line.
Now I get a boot loop. I soldered the serial port and monitored the derial port with Linux. Can someone help me before I flash something and break it even more? I have uploaded the result of the recording here

[ 0.343667] printk: console [ttyS0] enabled
[ 0.352733] printk: bootconsole [early0] disabled
[ 0.352733] printk: bootconsole [early0] disabled
[ 0.378470] spi-nor spi0.0: gd25q64 (8192 Kbytes)
[ 0.383446] 6 fixed-partitions partitions found on MTD device spi0.0
[ 0.390070] OF: Bad cell count for /ahb/spi@1f000000/flash@0/partitions
[ 0.396923] OF: Bad cell count for /ahb/spi@1f000000/flash@0/partitions
[ 0.404577] OF: Bad cell count for /ahb/spi@1f000000/flash@0/partitions
[ 0.411494] OF: Bad cell count for /ahb/spi@1f000000/flash@0/partitions
[ 0.418548] Creating 6 MTD partitions on "spi0.0":
[ 0.423540] 0x000000000000-0x00000001fb00 : "factory-boot"
[ 0.434137] 0x00000001fb00-0x000000020000 : "info"
[ 0.440136] 0x000000020000-0x000000030000 : "u-boot"
[ 0.447538] 0x000000030000-0x0000007d0000 : "firmware"
[ 0.454068] 2 uimage-fw partitions found on MTD device firmware
[ 0.460232] Creating 2 MTD partitions on "firmware":
[ 0.465362] 0x000000000000-0x000000227016 : "kernel"
[ 0.470502] mtd: partition "kernel" doesn't end on an erase/write block -- force read-only
[ 0.481279] 0x000000227016-0x0000007a0000 : "rootfs"
[ 0.486414] mtd: partition "rootfs" doesn't start on an erase/write block boundary -- force read-only
[ 0.496804] mtd: setting mtd5 (rootfs) as root device
[ 0.502926] 1 squashfs-split partitions found on MTD device rootfs
[ 0.509368] 0x000000640000-0x0000007a0000 : "rootfs_data"
[ 0.515866] 0x0000007d0000-0x0000007f0000 : "tplink"
[ 0.523345] 0x0000007f0000-0x000000800000 : "art"
[ 0.909661] ag71xx 19000000.eth: Could not connect to PHY device. Deferring probe.
[ 1.595585] switch0: Atheros AR8229 rev. 1 switch registered on mdio.0
[ 1.664436] ag71xx 1a000000.eth: connected to PHY at fixed-0:00 [uid=00000000, driver=Generic PHY]
[ 1.674260] eth0: Atheros AG71xx at 0xba000000, irq 5, mode: gmii
[ 1.681021] i2c /dev entries driver
[ 1.686737] NET: Registered protocol family 10
[ 1.700389] Segment Routing with IPv6
[ 1.704288] NET: Registered protocol family 17
[ 1.709032] bridge: filtering via arp/ip/ip6tables is no longer available by default. Update your scripts to load br_netfilter if you need this.
[ 1.722432] 8021q: 802.1Q VLAN Support v1.8
[ 1.727740] PCI host bridge /ahb/pcie-controller@18250000 ranges:
[ 1.734111] MEM 0x0000000012000000..0x0000000013ffffff
[ 1.739522] IO 0x0000000000000000..0x0000000000000000
[ 1.745086] PCI host bridge to bus 0000:00
[ 1.749356] pci_bus 0000:00: root bus resource [mem 0x12000000-0x13ffffff]
[ 1.756458] pci_bus 0000:00: root bus resource [io 0x0000]
[ 1.762227] pci_bus 0000:00: root bus resource [??? 0x00000000 flags 0x0]
[ 1.769247] pci_bus 0000:00: No busn resource found for root bus, will use [bus 00-ff]
[ 1.777475] pci 0000:00:00.0: [168c:0056] type 00 class 0x028000
[ 1.783729] pci 0000:00:00.0: reg 0x10: [mem 0x00000000-0x001fffff 64bit]
[ 1.790874] pci 0000:00:00.0: PME# supported from D0 D3hot
[ 1.797433] pci_bus 0000:00: busn_res: [bus 00-ff] end is updated to 00
[ 1.804324] pci 0000:00:00.0: BAR 0: assigned [mem 0x12000000-0x121fffff 64bit]
[ 2.152121] ag71xx 19000000.eth: connected to PHY at mdio.0:1f:04 [uid=004dd042, driver=Generic PHY]
[ 2.162367] eth1: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4, mode: mii
[ 2.180732] VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:5.
[ 2.194593] Freeing unused kernel memory: 1200K
[ 2.199304] This architecture does not have kernel memory protection.
[ 2.205962] Run /sbin/init as init process
[ 2.955980] init: Console is alive
[ 2.960010] init: - watchdog -
[ 4.366267] kmodloader: loading kernel modules from /etc/modules-boot.d/*
[ 4.411695] kmodloader: done loading kernel modules from /etc/modules-boot.d/*
[ 4.429639] init: - preinit -
[ 5.756729] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 5.902403] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 6.036368] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 6.943809] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 6.954666] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[ 6.967737] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0.1: link becomes ready
[ 7.005428] random: procd: uninitialized urandom read (4 bytes read)
Press the [f] key and hit [enter] to enter failsafe mode
Press the [1], [2], [3] or [4] key and hit [enter] to select the debug level
[ 11.354246] jffs2: notice: (508) jffs2_build_xattr_subsystem: complete building xattr subsystem, 175 of xdatum (65 unchecked, 110 orphan) and 438 of xref (345 dead, 0 orphan) found.
[ 11.373213] mount_root: switching to jffs2 overlay
[ 11.385760] overlayfs: upper fs does not support tmpfile.
[ 11.398479] urandom-seed: Seeding with /etc/urandom.seed
[ 11.544675] eth0: link down
[ 11.567627] procd: - early -
[ 11.572787] procd: - watchdog -
[ 12.316009] procd: - watchdog -
[ 12.320628] procd: - ubus -
[ 12.433726] random: ubusd: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 12.443754] random: ubusd: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 12.451380] random: ubusd: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 12.465777] procd: - init -
Please press Enter to activate this console.
[ 13.567457] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 13.625383] random: ubusd: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 13.638976] random: ubus: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 13.676889] kmodloader: loading kernel modules from /etc/modules.d/*
[ 14.200498] urngd: v1.0.2 started.
[ 14.306368] Loading modules backported from Linux version v5.15.92-0-ge515b9902f5f
[ 14.314238] Backport generated by backports.git v5.15.92-1-0-gdfe0f60c
[ 14.397018] random: crng init done
[ 14.400613] random: 24 urandom warning(s) missed due to ratelimiting
[ 14.502545] PPP generic driver version 2.4.2
[ 14.510251] NET: Registered protocol family 24
[ 14.543726] ath10k 5.15 driver, optimized for CT firmware, probing pci device: 0x56.
[ 14.553524] ath10k_pci 0000:00:00.0: enabling device (0000 -> 0002)
[ 14.560353] ath10k_pci 0000:00:00.0: pci irq legacy oper_irq_mode 1 irq_mode 0 reset_mode 0
[ 17.166279] ath10k_pci 0000:00:00.0: qca9888 hw2.0 target 0x01000000 chip_id 0x00000000 sub 0000:0000
[ 17.175859] ath10k_pci 0000:00:00.0: kconfig debug 0 debugfs 1 tracing 0 dfs 1 testmode 0
[ 17.195028] ath10k_pci 0000:00:00.0: firmware ver 10.4b-ct-9888-fW-13-5ae337bb1 api 5 features mfp,peer-flow-ctrl,txstatus-noack,wmi-10.x-CT,ratemask-CT,regdump-CT,txrate-CT,flush-all-CT,pingpong-CT,ch-regs-CT,nop-CT,set-special-CT,tx-rc-CT,cust-stats-CT,txrate2-CT,beacon-cb-CT,wmi-block-ack-CT,wmi-bcn-rc-CT crc32 59e741e7
[ 17.529947] ath10k_pci 0000:00:00.0: Loading BDF type 0
[ 17.604632] ath10k_pci 0000:00:00.0: failed to fetch board data for bus=pci,bmi-chip-id=0,bmi-board-id=20 from ath10k/QCA9888/hw2.0/board-2.bin
[ 17.819566] ath10k_pci 0000:00:00.0: board_file api 1 bmi_id 0:20 crc32 1fcbb61b
[ 19.666519] ath10k_pci 0000:00:00.0: 10.4 wmi init: vdevs: 16 peers: 48 tid: 96
[ 19.674334] ath10k_pci 0000:00:00.0: msdu-desc: 2500 skid: 32
[ 19.704416] ath10k_pci 0000:00:00.0: wmi print 'P 48/48 V 16 K 144 PH 176 T 186 msdu-desc: 2500 sw-crypt: 0 ct-sta: 0'
[ 19.715712] ath10k_pci 0000:00:00.0: wmi print 'free: 114572 iram: 12644 sram: 29508'
[ 19.949812] ath10k_pci 0000:00:00.0: htt-ver 2.2 wmi-op 6 htt-op 4 cal pre-cal-file max-sta 32 raw 0 hwcrypto 1
[ 20.159339] ieee80211 phy1: Atheros AR9561 Rev:0 mem=0xb8100000, irq=2
[ 20.192717] kmodloader: done loading kernel modules from /etc/modules.d/*
[ 40.570124] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 40.574927] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[ 40.586962] br-lan: port 1(eth0.1) entered blocking state
[ 40.592595] br-lan: port 1(eth0.1) entered disabled state
[ 40.598427] device eth0.1 entered promiscuous mode
[ 40.603415] device eth0 entered promiscuous mode
[ 40.621458] br-lan: port 1(eth0.1) entered blocking state
[ 40.627045] br-lan: port 1(eth0.1) entered forwarding state
[ 40.701709] br-lan: port 1(eth0.1) entered disabled state
[ 40.738775] device eth0.1 left promiscuous mode
[ 40.743469] device eth0 left promiscuous mode
[ 40.748066] br-lan: port 1(eth0.1) entered disabled state
[ 40.909858] eth0: link down
[ 45.909785] reboot: Restarting system

[ 0.343625] printk: console [ttyS0] enabled
[ 0.352692] printk: bootconsole [early0] disabled
[ 0.352692] printk: bootconsole [early0] disabled
[ 0.378458] spi-nor spi0.0: gd25q64 (8192 Kbytes)
[ 0.383434] 6 fixed-partitions partitions found on MTD device spi0.0
[ 0.390056] OF: Bad cell count for /ahb/spi@1f000000/flash@0/partitions
[ 0.396909] OF: Bad cell count for /ahb/spi@1f000000/flash@0/partitions
[ 0.404566] OF: Bad cell count for /ahb/spi@1f000000/flash@0/partitions
[ 0.411480] OF: Bad cell count for /ahb/spi@1f000000/flash@0/partitions
[ 0.418568] Creating 6 MTD partitions on "spi0.0":
[ 0.423534] 0x000000000000-0x00000001fb00 : "factory-boot"
[ 0.434132] 0x00000001fb00-0x000000020000 : "info"
[ 0.440128] 0x000000020000-0x000000030000 : "u-boot"
[ 0.447531] 0x000000030000-0x0000007d0000 : "firmware"
[ 0.454063] 2 uimage-fw partitions found on MTD device firmware
[ 0.460236] Creating 2 MTD partitions on "firmware":
[ 0.465366] 0x000000000000-0x000000227016 : "kernel"
[ 0.470506] mtd: partition "kernel" doesn't end on an erase/write block -- force read-only
[ 0.481293] 0x000000227016-0x0000007a0000 : "rootfs"
[ 0.486435] mtd: partition "rootfs" doesn't start on an erase/write block boundary -- force read-only
[ 0.496839] mtd: setting mtd5 (rootfs) as root device
[ 0.502957] 1 squashfs-split partitions found on MTD device rootfs
[ 0.509400] 0x000000640000-0x0000007a0000 : "rootfs_data"
[ 0.515887] 0x0000007d0000-0x0000007f0000 : "tplink"
[ 0.523382] 0x0000007f0000-0x000000800000 : "art"
[ 0.909624] ag71xx 19000000.eth: Could not connect to PHY device. Deferring probe.
[ 1.595540] switch0: Atheros AR8229 rev. 1 switch registered on mdio.0
[ 1.664399] ag71xx 1a000000.eth: connected to PHY at fixed-0:00 [uid=00000000, driver=Generic PHY]
[ 1.674226] eth0: Atheros AG71xx at 0xba000000, irq 5, mode: gmii
[ 1.680989] i2c /dev entries driver
[ 1.686716] NET: Registered protocol family 10
[ 1.700456] Segment Routing with IPv6
[ 1.704353] NET: Registered protocol family 17
[ 1.709099] bridge: filtering via arp/ip/ip6tables is no longer available by default. Update your scripts to load br_netfilter if you need this.
[ 1.722498] 8021q: 802.1Q VLAN Support v1.8
[ 1.727665] PCI host bridge /ahb/pcie-controller@18250000 ranges:
[ 1.734042] MEM 0x0000000012000000..0x0000000013ffffff
[ 1.739453] IO 0x0000000000000000..0x0000000000000000
[ 1.745017] PCI host bridge to bus 0000:00
[ 1.749287] pci_bus 0000:00: root bus resource [mem 0x12000000-0x13ffffff]
[ 1.756389] pci_bus 0000:00: root bus resource [io 0x0000]
[ 1.762157] pci_bus 0000:00: root bus resource [??? 0x00000000 flags 0x0]
[ 1.769178] pci_bus 0000:00: No busn resource found for root bus, will use [bus 00-ff]
[ 1.777397] pci 0000:00:00.0: [168c:0056] type 00 class 0x028000
[ 1.783651] pci 0000:00:00.0: reg 0x10: [mem 0x00000000-0x001fffff 64bit]
[ 1.790797] pci 0000:00:00.0: PME# supported from D0 D3hot
[ 1.797359] pci_bus 0000:00: busn_res: [bus 00-ff] end is updated to 00
[ 1.804247] pci 0000:00:00.0: BAR 0: assigned [mem 0x12000000-0x121fffff 64bit]
[ 2.152080] ag71xx 19000000.eth: connected to PHY at mdio.0:1f:04 [uid=004dd042, driver=Generic PHY]
[ 2.162328] eth1: Atheros AG71xx at 0xb9000000, irq 4, mode: mii
[ 2.180722] VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:5.
[ 2.194587] Freeing unused kernel memory: 1200K
[ 2.199299] This architecture does not have kernel memory protection.
[ 2.205957] Run /sbin/init as init process
[ 2.955946] init: Console is alive
[ 2.959978] init: - watchdog -
[ 4.366271] kmodloader: loading kernel modules from /etc/modules-boot.d/*
[ 4.411735] kmodloader: done loading kernel modules from /etc/modules-boot.d/*
[ 4.429678] init: - preinit -
[ 5.132397] random: procd: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 5.985424] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 6.135740] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 6.277707] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 6.338946] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 6.467070] random: jshn: uninitialized urandom read (4 bytes read)
[ 7.125461] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 7.136449] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
[ 7.149612] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0.1: link becomes ready
Press the [f] key and hit [enter] to enter failsafe mode
Press the [1], [2], [3] or [4] key and hit [enter] to select the debug level

  • failsafe button rfkill was pressed -
  • failsafe -
    Waiting for kernel randomness to be initialised...
    [ 16.078551] random: crng init done
    [ 16.082076] random: 2 urandom warning(s) missed due to ratelimiting
    Generating 1024 bit rsa key, this may take a while...
    Public key portion is:
    ssh-rsa AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAAAgQCE00rJki2D9iWStP3rQoe3ZOH0b5T8gnQ6Cl3MMn+l+UySGNM0EiSKBUKGLUYxg01l5jj9WIycP3D9TwZg6AijxcXLu15TihwGQQMwaqOQCWZYZZ1xa1eh/TRJWwZe8/nP6Sab4fc6jEwm9CzK7bT7Gn6tejxmGCnCBluibThEiw== root@(none)
    Fingerprint: SHA256:SPDFHNn6ntxGi31tKut4g/ohCJz7eNLkZyLuzbVVV8E

BusyBox v1.35.0 (2023-04-27 20:28:15 UTC) built-in shell (ash)

ash: can't access tty; job control turned off


| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -| || | | || || |
|
_____|| |
||||___||| |____|
|
| W I R E L E S S F R E E D O M

OpenWrt 22.03.5, r20134-5f15225c1e

================= FAILSAFE MODE active ================
special commands:

  • firstboot reset settings to factory defaults
  • mount_root mount root-partition with config files

after mount_root:

  • passwd change root's password
  • /etc/config directory with config files

for more help see:

  • failsafe_and_factory_reset
  • root_password_reset
    =======================================================

root@(none):/#
*** local echo: yes ***

Is there a question here?

Of course there are :slight_smile: How do I get access again via the web interface? What do you have to do to boot OpenWrt again without a loop?

Can anyone tell me how to access the router via the serial port to fix the error?

Thanks, I've gotten this far! :smiley: But the problem is that the bootloop can't be stopped! How do I get access to the partition?

help me please! :astonished:

Tried the tpl thing described in the wiki ?

of course I have but the keyboard commands are not accepted, nothing happens

I tried it on Windows on the PC and with Linux on the laptop

can you give me support? I'll pay you too. Maybe via Telegram?